Hitna pomoć intervenisala 119 puta

0

Ona je istakla da se dogodilo osam saobraćajnih nezgoda, od kojih je jedna lančana, sa dve povređene osobe.

 

Tokom noći najviše problema imali su asmatičari, na infektivnu kliniku prebačene su dve osobe zbog sumnje na novi grip H1N1, a povećan je bio broj poziva roditelja za savete o temperaturi za školskui predškolsku decu.

 

Macura je istakla da vremenske prilike nisu naklonjene vozačima i respiratornim bolesnicima, koji danas treba da budu veoma oprezni. Ona je preporučila građanima da se čuvaju respiratornih infekcija, da se oblače u skladu s vremenskim prilikama i da uzimaju više tečnosti, toplih napitaka, voća i povrća i vitaminske hrane, kao i da se ponašaju u skladu sa preporukama proglašene epidemije.

 

U slučaju teškoća građani tokom dana obavezno treba da posete svoje lekare, kao i da redovno provetravaju prostorije u kojima borave, ali da u ishranu uključe i ren kao dodatak koji je dobar za disajne puteve.

 

Ona je ponovila apel te službe da se telefonska linija 94 koristi samo za hitne slučajeve, a da se za sve druge simptome, poput povećanja temperature i malaksalosti, građani konsultuju sa svojim lekarima u domovima zdravlja, a da dežurne lekare Hitne pomoći tokom dana preko brojeva 36-15-008 i 36-14-350 potraže samo za savete ukoliko ne stižu da odu do lekara.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here