Youtube/Sputnjik Srbija
Andrija Mandić

Politički savet Nove srpske demokratije zaključio je danas, između ostalog, da je neophodno što pre suspendovati Zakon o slobodi veroispovesti usvojen krajem prošle godine u crnogorskim parlamentu.

Takođe, kako je saopšteno iz NSD-a, politički savet te partije traži da lideri NSD i Demokratskog fronta preuzmu odgovornost za upravljanje Crnom Gorom, “i to od njih očekuju i svi glasači NSD i DF”.

Buduća Vlada, kako se navodi, mora da potpiše Temeljni ugovor sa Srpskom pravoslavnom crkvom, poput onoga potpisanog sa Rimokatoličkom crkvom.

– Tek nakon tog čina treba pristupiti izradi novog zakona, iz koga će biti eliminisane sve tačke kojima se diskriminiše ne samo SPC nego i druge tradicionalne verske zajednice -navode iz NSD-a.

Zaključeno je i, dodaje se, da sve strane koje učestvuju u pregovorima o formiranju nove vlade treba da ispoštuju izbornu volju građana.

– Na osnovu rezultata izbora jasno je da su srpski narod i njegovi politički predstavnici, okupljeni u NSD i DF, dali ključni doprinos u rušenju višedecenijskog režima i da je, samim tim, potpuno očekivano da u novoj vlasti budu zastupljeni srazmerno tim rezultatima – saopšteno je iz NSD-a.

Iz NSD-a navode da Politički savet te partije “okuplja brojne vodeće srpske intelektualce, koji su spremni da daju svoj puni doprinos razvoju i demokratizaciji Crne Gore”.

Sednicom u Podgorici je predsedavao predsednik Političkog savjeta NSD-a, Budimir Aleksić,a prisustvovao je i predsednik NSD-a Andrija Mandić.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here