commons.wikimedia.org
NATO brodovi (Foto: Arhiva)

U slučaju vojnog sukoba između Ukrajine i Rusije, NATO se neće mešati i otvoreno podržavati Kijev, izjavio je general Ben Hodžis, bivši komandant Oružanih snaga SAD u Evropi.

– Ne bih to očekivao, jer Ukrajina nije članica NATO-a. Međutim, očekujem da bi nekoliko zemalja bilo veoma zabrinuto – rekao je Hodžis, prenosi ukrajinska televizija TSN.

Hodžis smatra da mnoge zemlje-članice saveza, kao što su Nemačka i Turska, ne žele da vrše pritisak na Moskvu, tako da u slučaju konfrontacije Rusije i Ukrajine ne treba očekivati fizičku intervenciju NATO-a.

Vrhovni komandant ukrajinske ratne mornarice Aleksej Neižpapa objavio je 5. jula da se njegova zemlja priprema za sveobuhvatne vojne operacije protiv Ruske Federacije i objavio da postoje planovi da se sistemi sa novim raketama „Neptun“ rasporede na Crnom moru.

Rusija je admiralovu izjavu nazvala provokacijom i pokušajem Kijeva da skrene pažnju sveta na sebe.

Međutim, komandant Oružanih snaga Ukrajine Sergej Najev izjavio je da je njegov kolega malo preuveličao problem i da nema govora ni o kakvim vojnim sukobima u najskorije vreme.

4 COMMENTS

  1. Nato gura deo Ukrajinaca u samoubistvo sa samo jednim ciljem a to je da Rusiju ošteti bilo kako.. I do zadnje kapi ukrajinske krvi.. Nato oružje daje krila fašistima Ukrajina ali slaba je to valjda protiv sile koja bolje da ne krene jer će onda biti jasno..

  2. Pomogao bi nato rado da je protivnik Srbija …
    Ali posto bi cijena takve pomoći u ovome slucaju bila spaljena Evropa ,nesto cisto sumnjam 🙂

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here