EPA/Clemens Bilan
Dogovorena velika koalicija u Nemačkoj

Bivši ministar spoljnih poslova Kosova Enver Hodžaj izrazio je zabrinutost jer nova Nemačka Vlada u koalicionom sporazumu ne pominje međusobno priznanje Kosova i Srbije.

“Nemački koalicioni sporazum ne spominje međusobno priznanje, što je ozbiljna briga za Kosovo! Štaviše, ništa se ne govori opravno obavezujućem sporazumu koji bi trebalo da bude postignut između Kosova i Srbije, a koji je prvobitno bio nemački predlog na evropskom nivou”, naveo je Hodžaj u objavi na Fejsbuku.

On je dodao da je nemačka kancelarka Angela Merkel 2011. godine “predstavila tri nemačka uslova Borisu Tadiću u Beogradu”.

“Bila je to delegacija CDU pod vođstvom Andreasa Šokenhofena, koja je predstavila 12 nemačkih uslova za Srbiju na putu evropske integracije”, podsetio je Hodžaj.

Istakao je da je suština nemaških uslova bilo postizanje pravno obavezujućeg sporazuma, i da je priznanje Kosova bio uslov Srbiji za članstvo u EU.

“To je velika i jedina briga koju imam u pristupu nove vlade u odnosu na dijalog! U spoljnoj politici je najvažnije ono što se ne kaže, od onog što se govori”, poručio je Hodžaj.

10 COMMENTS

  1. Nemačka,kao jedan od sponzora stvaranja”lažne države Kosovo”konačno je shvatila da je ovaj projekat
    propao,da realno nije izvodljiv,pa Vas ovim putem obaveštavaju da po Rezoluciji 1244 S.B. Kosovo i Metohija
    jeste i ostaje Autonomna pokrajina Republike Srbije.

  2. U Kosovo je na delu rasizam protiv roma. Nema zakonski odgovornost protiv pocinioce rasistickih napada nad roma u Kosovo. Nema pravne drzave kada je u pitanje rasizam u Kosovo. Ima u parlamentu Kosova predstavnika roma koji daju u uvid i na znanje o rasizmu na delu protiv roma u Kosovo, ali je dzabe. Ostaje samo na osudu, a posle toga ko te sisa. Kosovo kao takva izgubice poverenje medjunarodne zajednice, cak i od onih koji su je priznali, pa i od Nemacke. Dok se ne promene, nema nade.

  3. Sto je babi milo to joj se i snilo, tako i albancima na kosovu, znaju vrlo dobro da nisu niti ce biti drzava dok srbija ne aminuje, a srbija aminuje 3333 godine

  4. Zato sto je i FDP u vladi koji su striktno protiv. A Kosovo je vazno kao jaje u Kini ….

  5. Znaci, blizi se kraj ludostima. Nemci su odavno razumeli kojim putem treba da idu ali su jos uvek porobljeni – mnoge stvari cine jer moraju, tako gazde zahtevaju. Gazde treba samo da uvide da su odavno propali.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here