EPA/Lucas Coch
Australijski ministar Aleks Hok

Prisustvo Novaka Ðokovića tokom dve nedelje Australijan opena moglo da ugrozi živote i građanski poredak povećanjem raspoloženja protiv vakcinacije i nepoštovanjem pravila Covid-19, izjavio je ministar Aleks Hok.

Kako prenosi “Ejdž”, Australija je proglasila Ðokovića rizikom za građanski red i javno zdravlje.

– Njegovo ponašanje može da utiče na druge ljude da ne poštuju odgovarajuće zdravstvene mere nakon pozitivnog testa, što samo po sebi može dovesti do prenošenja bolesti i ozbiljnog rizika po njihovo zdravlje i zdravlje drugih ljudi – istakao je Hok i dodao da je Ðoković sa pozitivnim testom prošlog meseca u Beogradu uradio intervju za “Ekip”.

Australijski ministar uskratio je danas Ðokoviću vizu, ali su njegovi advokati uložili žalbu i konačnu odluku doneće Federalni sud.

7 COMMENTS

  1. Koji vi imate gradjanski poredak, ako takvi kao ti imaju vecu moc od sudstva, celom svetu vi englezi i amerikanci solite pamet o demokratiji, jeli ovo primer,??????

  2. Da li je ovaj konj od Australiskog ministra znao da Novak moze biti rizk i pre neko sto mu je poslao medicinsko izuzece i poziv da dodje u Australiju? Ocigledno Australija je sve ovo svesno pripremila i zelela ovaj cirkus! Tu banana drzavu trebalo je jos davno tuziti medjunarodnom sudu za zlocine protiv ljudskih prava, ubijanja Aboridzana i stolen-generation!

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here