EPA/Hayoung Jeon
Premijer Holandije Mark Rute sa nemačkom kancelarkom Angelom Merkel

Premijer Holandije Mark Rute smatra da Evropa ne može samostalno da osigura svoju bezbednost, zbog čega je regionu potrebna američka zaštita.

– Mi ne možemo da garantujemo sopstvenu bezbednost. Evropljanima je potrebna zaštita SAD od Rusije i Kine. Vreme kada je Evropa mogla da se sakrije pod kišobranom američke bezbednosti je prošlo – rekao je Rute u intervjuu „Juronjuzu“.

On navodi da Evropljani treba da pristanu na zahtev američkog predsednika za finansiranje vojne sfere i održavaju sa SAD dobre odnose. Rute je naglasio da, prema anketama, skoro tri četvrtine Holanđana smatraju da je članstvo u NATO-u važno za bezbednost njihove države.

Kako se naglašava, iako Holanđani povećavaju svoje troškove za odbranu, oni dostižu samo 1,2 odsto BDP-a. On je priznao da do 2024. godine neće uspeti da poveća troškove na vojsku do dva odsto.

3 COMMENTS

  1. Gospodo pak,osnici i z,lonamernici.Vi sami sebe plašite Rusijom kao i ta aMerika od koje zavisi da li ćete preživeti Ruse.Moj vam je savet da predjete na sredstva za smirenje možda će vam ona povratiti ztdrav razum.Inače briga mene za vas.Po meni možete i da ne postojite isto m ije kao i što postojite.Za mene i mnoge moje prijatelje danas je važan dan i ja želim to da naglasim.Danas je rodjendan Vladimiru Vladimiroviču Putinu,najvećem državniku današnjice,i ja mu čestitam rodjendan od srca i želim mu da još dugo dugo opstane na političkoj sceni kao VOŽD velike Rusije,a to mu u ostalom želi vasceli slobodarski svet.ŽIVEO PUTIN vodja slobodarskog duha!!!

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here