EPA-EFE/SEBASTIEN NOGIER

Holivudska diva koja decenijama pleni izgledom, šezdesetpetogodišnja Šeron Stoun nasuprot raskošnom izgledu ističe da ne želi da bude okarakterisana i zapamćena kao „vanvremenska lepotica”. Njena tajna je u jednostavnosti i prihvatanju sebe i svojih godina. Poznata je i što ne koristi usluge estetskih hirurga, već se oslanja na prirodne preparate.

– Mladost nije jedina lepa. I druge životne faze mogu podjedanko da budu lepe. Ta ideja da je biti mlad jedina stvar koja je lepa ili privlačna jednostavno nije istinita. Ja sam žena koja se trudi da bude najbolja što može da bude u svojim godinama – rekla je svojevremeno, prenose mediji.

Umivanje bez sapuna

Tako je Šeron nedavno otkrila da se u svemu rukovodi principom jednostavnosti, a posebno kada su nega i jutarnja rutina u pitanju. Ujutru se ona umiva samo vodom i pere zube.

Nikada ne koristi sapune.

Ista krema svako veče

Uveče hidrira svoje lice. Nikada ne ide u krevet, a da prethodno ne skine šminku. A već 50 godina koristi istu kremu koju joj je savetovala njena majka.

– Rekla mi je da stavljam ovo ujutro i uveče i da ću joj biti zahvalna do kraja života, i ja joj još uvek zahvaljujem, 50 godina kasnije. Zbog toga moja koža izgleda dobro – otkrila je jednom prilikom glumica.

Piling

Piling je takođe važan deo njene rutine, kojim postiže efekat čiste i zdrave kože.

– Mislim da je važno da redovno skidam te izumrle ćelije sa površine lica. Važno je da dobro očistite lice toplom vodom i dobrim pilingom – navela je Šeron.

Omiljena maska

Njena omiljena maska ima instant efekat, a da biste je pripremili, potrebno je da pomešate sirovo žumance, pet kapi limunovog soka, kašičicu maslinovog ulja i nanesete na lice.

Kada se smesa osuši, isperite lice toplom vodom.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here