Promo

Evropsko udruženje hotela, restorana i kafića HOTREК (HOTREC), tokom 79. Generalne skupštine u Dubrovniku poželeo je dobrodošlicu svom novom članu – Poslovnom udruženju hotelsko-ugostiteljske privrede Srbije – HORES.

Кao 44. nacionalni član Evropskog udruženja HOTREК-a, HORES će ubuduće predstavljati interese hotelsko-ugostiteljske privrede Srbije među evropskim hotelima, restoranima i kafićima. Takođe, članovima HORES-a, evropske kolege, biće u prilici da prenesu bogata iskustva svog rada i evropske standardne u poslovanju.

„Želimo dobrodošlicu HORES-u kao 44. članu HOTREК-a u Evropi. Pruživši podršku srpskoj hotelsko- ugostiteljskoj industriji i dajući joj mogućnost da predstavi i promoviše svoje interese u evropskim okvirima, HOTREК će povećati svoju efektivnost i efikasnost, kao i nespornu reprezentativnost“, naveo je Jens Zimer Кristensen, predsednik HOTREК-a.

Generalnoj skupštini u Dubrovniku, u ime Poslovnog udruženja hotelsko-ugostiteljske privrede Srbije HORES-a, prisustvovali su dr Georgi Genov, direktor, Tomislav Momirović, predsednik skupštine i Aleksandar Vasilijević, predsednik upravnog odbora, koji su pozdravili odluku generalne skupštine o prijemu HORES-a u evropsku porodicu hotela, restorana i kafića.

„HOTREК je jedinstveni forum koji će srpskoj hotelsko-ugostiteljskoj industriji pružiti velike mogućnosti da se razvija, kao i da bude primećena. Radujemo se razmeni iskustva u ugostiteljstvu i hotelijerstvu sa članovima HOTREК-a širom Evrope, kao i doprinosu koji ćemo pružiti u izgradnji snažnog hotelsko-ugostiteljskog sektora na području Evrope“ izavili su predstavnici HORES-a.

Pomoćnik ministra za trgovinu, turizam i telekomunikacije, prof. dr Renata Pindžo, izjavila je da „za budući razvoj turizma Srbije nemerljiv značaj ima činjenica da se jedno poslovno udruženje kao što je HORES, sa tako dugom i bogatom tradicijom, pridružuje tako snažnoj organizaciji kao što je HOTREК. Ovo članstvo će omogućiti srpskoj privredi prenošenje novih znanja i iskustava, novih poslovnih modela i praćenje trendova razvijene evropske prakse u hotelijerstvu i ugostiteljstvu uopšte“.

Učlanjenjem u HOTREК, HORES će, svojom stručnošću, doprineti HOTREК članovima i time osnažiti evropsko udruženje u promociji povoljnijeg ekonomskog i regulatornog okruženja za razvoj turističkog sektora.

Republika Srbija je, prema podacima Svetske turističke organizacije (WTO), u prethodnoj godini imala rast turističkog prometa oko 7 %, a 2018. godina je bila rekordna godina srpskog turizma, sa oko 3,5 miliona dolazaka i 9,4 miliona noćenja, što je rast u visini od 11%. Svi relevantni podaci govore da se, u prvih devet meseci ove godine, nastavlja pozitivan trend, i očekuje se da ova godina obori rekorde domaćeg turizma. U prilog tome govore i podaci da je u poslednjih pet godina otvoreno 137 hotela, odnosno dva hotela u proseku mesečno.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here