Youtube/Gazeta Express
Avdulah Hoti

Predsednik Organizacije ratnih veterana OVK Hisni Gucati zatražio je od kosovskog premijera Avdulaha Hotija da prekine dijalog sa Srbijom, ili će se svakodnevno suočavati sa protestima, zbog hapšenja bivših pripadnika OVK sa liste koju je Srbija poslala Interpolu.

Gucati je na Fejsbuku napisao da su hapšenja veterana OVK prema spisku koji je Srbija poslala Interpolu, kršenje ljudskih prava.

– Apelujem na premijera Hotija da prekine razgovore sa Srbijom ili će se svakodnevno suočavati sa protestima. Nedavna hapšenja veterana OVK prema novoj Interpolovoj listi, koju je poslala Srbija, predstavlja kršenje i  ljudskih prava i sloboda od strane Interpola, ali i organa ’pravde’ koji su odobrili ovaj spisak apriori bez ikakvog osnova, samo na zahtev Srbije – poručio je on.

Gucati smatra je da preterana igra koja se vodi sa listama veterana OVK u Interpolu.

– To je neviđeno kršenje od strane međunarodne zajednice koja omogućava Interpolu da izvodi takve nepravedne akcije protiv članova OVK. Još koliko falsifikata i optužbi treba da OVK toleriše iz Srbije – zapitao je Gucati.

8 COMMENTS

  1. Eeee momak……došlo tamo gde se nije ni prividjalo….tako to ide…prvo te podržavaju i guraju u sukob,a onda te ekspeduju brzo niz vodu. Tako to ide…sada oni peru sebe. A za vas ih baš briga. Pare je ionako uzela prethodna garnitura zapadnih političara. Srecan put i ne okreci se sine….iliti vozi Misko. Kurcenju se blizi kraj.

  2. Proslava vojno redarstvene akcije Oluja u Kninu je dobar korak u poboljšavanju odnosa večenskog hrvatskog stanovništva i manjinskog srpskog. Gospodin Pupavac i potpredsjetnik hrvatske vlade Milošević su shvatili da samo put priznavanja žrtava obje strane vodi budućnosti. Oslanjanje na Vučića, Dačića i slične ne vodi nikuda – oni negiraju činjenicu da je službena Srbija slijedeći memorandum SAN-u pokušala silom oduzeti dvije trećine hrvatskog teritorija, zaboravljaju da je Martić naredio srpskom stanovništvu da napuste Knin i “Krajinu” i svojom propagandom negiraju hrvatske žrtve u tijeku četiri godine rata i okupacie kojih je bilo mnogo više nego srpskih. Oni ne poznaju činjenicu da je malo katoličkih crkava ostalo čitavo za vrijeme vladavine Srpske Krajine.I dalje govore o 700 tisuća pobijenih Srba u Jasenovcu što je namjerno uveličavanje umjesto da potvrde naučno istraživanje da je žrtava bio oko 70.000 – da se razumijemo – svaka ta žrtve je jedna previše i največa sramota koju su Ustaše (na žalost pripadnici hrvatskog naroda) počinile u ima moga hrvatskog naroda. Mi Hrvati se sve bolje suočavamo sa svojom povijesti, kada ćete Vi Srbi time početi ili Vam je draže komemorirati srpske poraze od Kosova od Oluje?

    • Mi u Srbiji kroz istoriju imamo pogresne vladare i politicare bas kao i vi u Hrvatskoj,zbog njih smo mi kao narodi zavadjeni do krvi a u stvari smo braca i jedan narod koji je podeljen.

    • Gde si ti zalutao,… “Oluja” je etničko čišćenje, kako drugačije nazvati tu operaciju kada joj je to bila svrha.
      To što smo olako prihvatili Jasenovac zato nam se i desila Oluja. Hrvate posmatram danas, oni su još uvek ostrašćeni i u nekom njihovom domovinskom ratu, Šta se dešava sa tim narodom, pa država im je prazna (ni naše nisu u boljoj situaciji), proterali Srbe sada su im sela prazna, Hrvati po belom svetu, ostavili toplo more koje su im Srbi zaradili krvlju pa otišli u Irsku. Sledeća generacija za 20tak godina kada budete proslavljali 50 god vaše oluje neće vas biti ni 3 miliona. Imaju visok standart! A država ima sve veći spoljni dug. Na kraju će vam ostati samo zastava i vaša pesma, bez hrvata u hrvatskoj i bez imovine, jer će vam belosvetska bagra koja vas huška i podržava sve uzeti, i more i infrastrukturu.
      Što se tiče gospodina Pupovca, da je srbin govorio bi “tačka” i za njega bi “nitko” bio niko…. mogao bi bar da govori na Srpskom jeziku .

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here