EPA-EFE
Avdulah Hoti

Kosovski premijer Avdulah Hoti ponovio je večeras stav da neće biti podele Kosova i da je krajnji cilj dijaloga međusobno priznavanje sa Srbijom.

Hoti je u objavi na Fejsbuk nalogu poručio da je tokom njegove vlade, zajedno sa međunarodnim prijateljima, vratio Kosovo tamo gde i pripada.

“Iz narušenih odnosa sa EU i SAD, sada imamo podršku svih za cilj dijaloga, a to je međusobno priznavanje i normalizacija odnosa. Za mesec dana smo uklonili iz bilo kakve rasprave temu teritorijalnog integriteta Kosova, koju niko više ne spominje”, istakao je kosovski premijer.

Prema njegovim rečima, takav pristup dijalogu je legitiman i jedini i da je vreme izolacionističke politike i strah od sukobljavanja već prošlo.

“Odlučno i hrabro, izbegli smo ćorsokak i izolacionistički pristup i preuzeli državne odgovornosti u dijalogu. To smo učinili bez ustručavanja, pošto smo vođeni principom očuvanja teritorijalnog integriteta i jedinstva države, kao i potpunim poštovanjem ustavnosti”, poručio je Hoti.

Kako je naveo, niko ne bi trebalo da se oseća uznemirenim od normalnosti koju gradi, jer je to takođe i u njihovom najboljem interesu. Istakao je da će to biti sporazum koji Kosovu daje ono što zaslužuje, da bude ravnopravno i integrisano u veliku evroatlantsku porodicu.

Kosovski premijer je, na taj način reagovao i na Predsedništvo i na Demokratsku partiju Kosova, koji su danas kritikovali pristup njegove vlade dijalogu.

5 COMMENTS

  1. BAS SI PAMETAN VI ALBANCI ZNATE A I CITAV SVET ZNA DA STE VI DOSLAJCI U SRBIJI ALBANSKA MANJINA IMATE VASU ALBANIJU LAZIMA OTIMATI TUDJE KOJE NIKADA NIJE BILO VASE PALO VAM SA NEBA ALI SRBIJAKOSOVOKOSOVOSRBIJA JE

  2. Али нико више (осим Шиптара) не помиње независну државу Косово. Време је да српски политичари почну преговоре са Тираном шта да се ради са безумном националном мањином у Србији.

  3. Dobro je primetio, deliti mozes samo svoje. Oni i njima slicni su uzrok epidemije. U silu i za inat celom svetu se kote, a zemlja je i onako pretovarena. Zemlja mora da se rastererti. Ako covek nece ili ne moze, zemlja i Gospod Bog ce se pobrinuti za opstanak sveta.

  4. Kako ovaj čovek razmišlja u UN mora da se verifikuje ta njegova “nezavisnost,, i koće da glasa za njih da glasa kad imaju manje država ko je ih podržavaju.Samo se nadaj

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here