Youtube/Radiotelevizioni 21
Avdulah Hoti

Premijer Kosova Avdulah Hoti izjavio je danas, na specijalnom panelu „Beograd-Priština, nema rešenja bez poverenja“ u okviru Beogradskog bezbednosnog foruma, da je Kosovo za potpunu normalizaciju odnosa sa Srbijom, u smislu odnosa dve zemlje.

Hoti je rekao, na panelu na kome učestvuje predsednik Srbije Aleksandar Vučić, da dijalog Kosova i Srbije treba da se nastavi uz posredstvo EU kao ključnog mehanizma „ka punoj normalizaciji odnosa naše dve zemlje“.

– Kosovo je spremno za takav sporazum i radimo na tome – kazao je Hoti.

Kaže i da je sporazumom iz Vašingtonga postignut ključan dogovor za dosadašnju normalizaciju odnosa i da bi trebalo nastaviti tu zajedničku saradnju

U Hotijevom viđenju, Priština je pokazala „snažnu posvećenost ka potpunoj normalizaciji odnosa sa Srbijom“, kao i da Kosovo želi da radi sa svim zemljama u regionu u cilju mira i stabilnosti u regionu.

Zahvalio je EU i SAD što su finansijski pomogli zemljama u regionu.

Dodaje da je politika Kosova zasnovana na principima konstruktivne i dobre susedske politike, ali da je ona moguća samo ako svi rade zajedno i jedni druge poštuju.

Mislim da je Zapadni Balkan region koji ima budućunost u okviru evroatlanske zone, dodao je on.

– Pokazali smo jasne znake da se normalizuju naši odnosi nakon katastrofalnih ratova iz devedesetih godina i osnažili smo odnose sa svim zemljama u regionu“.

1 KOMENTAR

  1. Неће моћи!
    Космет је српска покрајина, тренутно под окупацијом.

POSTAVITE KOMENTAR

Upišite vaš komentar
Upišite vaše ime