EPA/Alejandro Garcia
Svetislav Pešić

Svaka sledeća utakmica je drugačija, a pogotovo će utakmica sa Gruzijom biti sasvim različita jer igraju potpuno drugačiju košarku od Finske, rekao je selektor Srbije Svetislav Pešić uoči drugog meča u kvalifikacijama za Eurobasket 2025. godine.

Srbija je na startu savladala Finsku (77:61), a u ponedeljak od 18 sati gostuje Gruziji u Tbilisiju.

Gruzija je u prvom kolu poražena od Danske (75:69).

“To je ekipa sa dobrom organizacijom i u odbrani i u napadu. Oni su čitavu utakmicu vodili protiv Danske, a svojim nekim pogrešnim odlukama su došli u situaciju da su izgubili. Ali, to za nas ništa ne znači jer svaka sledeća utakmica je, kao što sam rekao, drugačija. Radi se o vrlo iskusnoj ekipi, koja je pogotovo iskusna u ovim kvalifikacijama”, istakao je Pešić za sajt KSS.

Oni imaju kontinuitet godinama, jedino što se sada tu desilo, promenio se stranac i došao je novi trener, naš Aleksandar Džikić, dodao je Pešić.

“Sigurno da ćemo morati da na drugačiji način pripremimo utakmicu i da se na neki način prilagodimo. Ipak se igra u gostima, moramo da budemo hrabri i da, naravno uz sav respekt prema Gruziji, mislimo na način kako mi treba da igramo i u odbrani i u napadu”, zaključio je Pešić.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here