Printscreen/Youtube
Hram Svetog Save u Parmi u Ohaju

Hram Svetog Save Srpske pravoslavne crkve u Parmi kod Klivlenda osvojio je prvu nagradu na ovogodišnjem takmičenju najbolje dizajniranih i izvedenih podova u Americi, koje organizuje Nacionalna asocijacija za teraco i mozaike u SAD.

Na takmičenju su učestvovali dizajneri iz SAD, Austrije, Srbije, Nemačke, Australije i ostatka sveta. Po mišljenju stručnog žirija pod i zidovi u Hramu Svetog Save u Parmi najlepše su dizajnirani u SAD.

Prvo mesto u dizajnu osvojila je arhitektonska firma “Čupković arhitekčr LLC” iz Klivlenda za kreaciju podova i zidova srpskog manastira u Parmi. Nagrađeni su Noel i Elejn Čupković, vlasnici firme i arhitekte, kao i njihov glavni dizajner Džef Hoskin.

Noel Čupković je Amerikanac srpskog porekla, član SPC u Klivlendu, a sa suprugom Elejn firmu je osnovao davne 2004. godine.

– Verujemo da zajednički proces projektovanja čini vrhunske projekte i inovativna rešenja. Dizajn našeg manastira smo radili s mnogo ljubavi, duha i s verom u Boga –  izjavio je Noel Čupković.

Fotografije možete pogledati OVDE.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here