EPA/Yoan Valat
Kasper Rud

Norvežanin Kasper Rud plasirao se u prvo grend slem finale, pošto je u polufinalu Rolan Garosa savladao Marina Čilića u četiri seta 3:6, 6:4, 6:2, 6:2.

Nije uspeo Čilić da nastavi svoju parisku renesansu. Izbacio je Medvedeva i Rubljova, bolje plasirane tenisere na ATP listi od Ruda, ali Norvežanin je pokazao da bi ova sezona mogla da bude njegova.

Rud je krenuo agresivnije i prvi je imao brejk prilike. I to dve u četvrtom gemu, ali se Marin odbranio. Ispostavilo se da je to bio jak podsticaj za 23. na svetu i sa dva brejka je uspeo da osvoji prvi set – 6:3.

Treba napomenuti da je između ta dva brejka uspeo da odbrani još jednu brejk loptu, tako da se može reći da je Hrvat bio stopostotan u prvom setu kada su se igrali odlučujući poeni.

I to obično presudi kada to radi znatno iskusniji teniser. Ali osmi teniser sveta je pokazao da je u stanju da se resetuje, poput onih najboljih. U naredna tri seta sve se preokrenulo. Rud je napravio pet brejkova, a spasio je šest brejk lopti, od čega tri vezane kada je uz jedan brejk prednosti, servirao za izjednačenje u setovima. Zato, potpuno zaslužen trijumf, trijumf karijere za Ruda.

A u finalu ultimativni izazov. Vlasnik 13 titula u Parizu, Kralj šljake, njegov idol – Rafael Nadal.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here