EPA/Ali Haider

Od reprezentacije Srbije sigurno se očekivalo više protiv selekcije Brazila, ali kad je utakmica počela i kada su izabranici selektora Titea krenuli da jure po terenu bilo je jasno da će zadatak biti ravan nemogućem. Usledio je poraz koji je čini se dočekan i previše oštro, pogotovo od strane hrvatske javnosti odnosno Nenada Bjelice.

Da je Srbija mogla bolje opšte je poznato, ali treba imati u vidu i povrede koje su zadesile našu selekciju. Aleksandar Mitrović i Dušan Vlahović nisu mogli da daju fizički sve od sebe, ali još uvek ništa nije izgubljeno jer slede utakmice sa Švajcarskom i Kamerunom.

Međutim, jedan poraz i to od šestostrukog prvaka sveta bio je dovoljan da hrvatski trener i stručni konsultant HRT Nenad Bjelica žestoko kritikuje srpsku reprezentaciju.

– Poražavajuće je kako je Srbija igrala, očekivao sam mnogo više. S obzirom na to kako su igrali u kvalifikacijama, s obzirom na igrače koje imaju, ali i s obzirom na to kako su najavili ovo takmičenje. Došli su da budu svetski prvaci. Srbija nije niti jednu kontru dobro istrčala, kad god su osvojili loptu, nisu imali dovoljno kvaliteta za to – rekao je Bjelica.

Hrvat je pohvalio slabije reprezentacije od Srbije koje su prema njegovim erčima igrale daleko bolje.

– Prekid je prilika da slabiji tim ugrozi protivnički tim. Ali Srbija ima dovoljno kvaliteta da ugrozi Brazil kroz igru. Više su uradile reprezentacije koje nisu ni blizu Srbije. Srbija nije mogla da ugrozi Brazil za skoro 100 minuta. Razočaravajuće – dodao je Bjelica.

Zanimljivo je da reprezentacija Brazila od 2006. godine na Mundijalima redovno trpi poraze od selekcija iz Evrope, osim od reprezentacije Srbije i Hrvatske.

Hrvati su od Brazilaca izgubili 2006. i 2014. godine, a Srbija 2018. i u Kataru. U preostalim sedam utakmica sa reprezentacijama iz Evrope Brazil nema pobedu. Izgubili su od Francuske, Holandije, Nemačke, ponovo Holandije i Belgije, dok su remizirali sa Portugalijom i Švajcarskom.

8 COMMENTS

  1. Iskreno i ja, ko se tako usepe taj ne treba ocekivati poersku …
    Ali hrvati protiv maroka kao mokra krpa izgledali, ovi bi ih 6:0 odlepili.

  2. Naslov ne odgovara onome što je čovek rekao. Slažem se sa njegovim komentarima. Rekao je ono što se realno videlo na terenu.

    • @Rade.Sve je covjek dobro rekao,a naslov je pokvaren.Ne znam cemu takvo novinarstvo.Cak na kraju objektivno receno da su Brazilci od Evropskih reprezentacija samo pobjedjivali Srbiju i Hrvatsku na SP.

  3. Hrvati? To je misljenje Nenada Bjelice, inace crnogorskog porijekla ali i dobrog poznavalaca nogometa

  4. A STA JE VAS KOMENTATOR NA ARENI SPORT TOLIKO NAVIJAO ZA MAROKO. DA SU GLEDATELJI PISALI DALI JE OVAJ KOMENTATOR RODJENI MAROKANAC KOJI GOVORI SRPSKI JEZIK.KOJA SRAMOTA A VI PISETE KAKO HRVATI UZIVAJU U VASEM PORAZU??? TO STO JE URADIO SPIKER NA UTAKMICI JE VELIKA BLAMAZA ONOGA KO GA JE POSTAVIO DA KOMENTIRA UTAKMICU.SRAMOTA DO BOLA! ! !

  5. Ko pita Hrvate,sigurno je da ih poraz Srbije obradovao.Niko nije ocekivao da ce pisati dobro za Srbiju.Em crnogorski srbomrzac em udvara se Hrvatima.To je taj bivsi Srbin.Nista novo

  6. Najžešći su pokatolčeni Srbi
    U svim osudama prema Srbima

    Živjela Srbija
    🇷🇸☦️🇷🇸

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here