twitter.com/ehfeuro
Detalj sa rukometnog meča između Srbije i Hrvatske

U četvrtom kolu Druge grupe kvalifikacija za Evropsko prvenstvo dogodine Srbija izgubila u dvorani „Krašimir Ćosić“ u Zadru sa 27:23 (17:11).

 

Hrvatska posle remija u Beogradu (25:25) nije propustila priliku da se pobedom domogne Evropskog šampionata dva kola pre kraja kvalifikacija. Od početka je uspostavila prevlast protiv našeg tima, koji je pokušao da uhvati priključak na početku drugog poluvremena, ali bez uspeha. Iako su Hrvati i nadalje rutinski odrađivali posao, igra Srbije je bila bolja i odlučnija, a valja istaći da je u jednom delu naš golman Cupara odbranio dva sedmerca uzastopce.

Rasplet je u junu. U petom kolu se 12. juna sastaju Švajcarska – Hrvatska i Belgija – Srbija, a 16. juna Hrvatska – Belgija i Srbija – Švajcarska (Novi Sad). Ukoliko Švajcarci savladaju Hrvate, ići će i oni na „Evro“. Srbiji su, svakako, potrebne obe pobede, a ako se bude odlučivalo u poslednjem kolu, moraćemo da savladamo Švajcarce s više od pet golova razlike jer smo u Cugu izgubili sa 29:24.

Na Prvenstvo će i četiri najbolja od osam trećeplasiranih timova. To bi nam bila poslednja šansa, ali su tada izgledi baš mali.

POSTAVITE KOMENTAR

Upišite vaš komentar
Upišite vaše ime