MN Press
Sava Lešić

Šibensko-kninska policijska uprava pokrenula je istragu zbog incidenta koji se dogodio u ponedeljak uveče kada je u njemu učestvovao njihov aktivni 53-godišnji pripadnik, kao i nekoliko drugih osoba među kojima je i košarkaš čačanskog Borca Sava Lešić, koji je optužen za “napad čekićem”.

Hrvatski “Jutarnji list” objavio je priču o sukobu koji je dobio kontekst međunacionalnog između Srba i Hrvata, jer su Lešić, njegov brat i otac privedeni posle sukoba sa nekolicinom hrvatskih državljana.

Sve je krenulo od incidenta u saobraćaju koji je na kraju dobio neželjene konotacije. Lešići su se navodno sukobili sa ćerkama policijskog službenika – jedna ima 13, druga 26 godina – zbog preticanja automobilom, a tokom koga je iz belog Audija beogradskih registarskih oznaka neko pokazao tri prsta, na što im je iz drugog automobila pokazan srednji prst.

To je bio povod vozaču belog Audija da im prepreči vozilom put, zbog čega su devojke bile primorane da zaustave automobil. Ženska osoba iz Audija je izašla i napala 13-godišnjakinju, a izašao je i muškarac koji je 13-godišnjakinju navodno ošamario i pljunuo.

Nakon toga su otišli s mesta događaja, a sestre su potom ocu, policajcu ispričale šta im se dogodilo. Otac devojaka se u ponedeljak uveče uputio sa sinom u Strmicu, gde su beli Audi pronašli ispred kuće.

Izvor “Jutarnjeg” tvrdi da otac devojaka ni u jednom trenutku nije pokazao policijsku značku i da je odmah dobio udarac letvom u leđa, a njegov 27-godišnji sin, koji je inače vojni službenik, udarac čekićem u potiljak od strane jednog od braće, koji ga je nakon što se od udarca čekićem srušio na tlo, udario i šakom i slomio mu nos.

U međuvremenu je o svemu obaveštena i policija koja je dvojicu braće Lešić pronašla i privela, ali oni su navodno još u ponedeljak uveče pušteni iz kninske policijske stanice.

3 COMMENTS

  1. Срби се морају бранити
    Мацола је био брз
    Па кошарка и ватерполо су српски
    🇷🇸Спортови
    Боже☦️правде 🇷🇸

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here