EPA/Christian Bruna

Fudbaleri Hrvatske savladali su Austriju u Beču 3:1 i tako se plasirali na završni turnir Lige nacija.

Aktuelni svetski vicešampioni su zadržali prvo mesto u grupi 1 elitne divizije, i tako obezbedili mesto među četiri najbolje ekipe u takmičenju. Plasman na Fajnal-for, koji je na programu u junu naredne godine, osigurali su sa 13 bodova, jednim više od drugoplasirane Danske.

Nije im bilo nimalo lako protiv Austrije, koja je eventualnom pobedom mogla da opstane u A Ligi nacija.

Dva gola viđena su u ranoj fazi utakmice. Prvo je Luka Modrić pogodio na asistenciju Vlašića u šestom, da bi rezultata na početak vratio Baumgartner u devetom minutu, posle centaršuta Sabicera.

Imali su Austrijanci nekoliko šansi da stignu i do preokreta, ali je golman gostiju Livaković u više navrata dobro reagovao.

Hrvatski navijači u sukobu sa bečkom policijom

Ralf Rangnik je u 64. minutu odlučio da zameni Marka Arnautovića, koji je sa 104 nastupa postao rekorder u dresu sa državnim grbom. Čini se da su se od tog trenutka koncepcija i sistem domaćih raspali.

Prvo je Livaja u 69. minutu glavom na drugoj stativi postigao gol posle ubačaja Perišića, da bi tri minuta kasnije i Lovren, samo na asistenciju Majera, pogodio na sličan način.

Perišić je ubrzo pogodio i prečku, Austrijanci su pokušavali da se vrate, ali nisu uspeli, pa je meč završen rezultatom 3:1 u korist Hrvatske.

Preostala dva učesnika biće Portugalija ili Španija, odnosno Mađarska ili Italija, koji će u međusobnim duelima u poslednjem kolu odlučiti ko će se boriti za trofej.

U drugom meču ove grupe, Danska je uzalud savladala Francusku rezultatom 2:0.

Grupa 1, A Liga nacija, 6. kolo:

Austrija – Hrvatska 1:3 (1:1)
Baumgartner 9 – Modrić 6, Livaja 69, Lovren 72

Danska – Francuska 2:0 (2:0)
Dolberg 34, Skov Olsen 39

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here