H. M. Vujičić
Ikona Svetog Vasilija Ostroškog

Dvojica muškarca su optužena za nanošenje teških telesnih povreda poznaniku srpske nacionalnosti iz mržnje, zbog čega im preti osam godina zatvora.

Protiv njih je ovih dana Opštinsko državno tužilaštvo u Bjelovaru podiglo optužnicu. Reč je o muškarcima starosti 38 i 42 godine sa područja Bjelovara.

Oni se terete da su u noći između 11. i 12. novembra prošle godine u stanu oštećenog u Bjelovaru brutalno pretukli muškarca i on je završio u bolnici. Razlog? Kako mediji pišu, na njegovoj polici videli su pravoslavne ikone u njegovoj kući.

Oni se terete da su navedeno krivično delo izvršili u stanu oštećenog, nakon što su videli određene verske ikone na polici, zbog netrpeljivosti prema osobama druge nacionalnosti.
Optuženi 38-godišnjak se tereti da je oštećenog više puta udario rukama i nogama u glavu i telo, nazivajući ga pogrdnim imenom, dok ga je 42-godišnjak više puta udario nogom u rame.

6 COMMENTS

  1. Ništa čudno za podvampireni ustašizam.
    Prezirem sve kojima je ideologija u Fašizmu i Nacizmu! Ali čudno je kako su te ideologije prisutne u modernoj evropi.Svakim danom se trude da marginalizuju i opravdaju takvo ponašanje i uvek nadju krivca u onom drugom.Valjda je ovaj kriv sto ima ikone,Rusi su krivi što se brane, Romi što se ne izbeljuju… svašta

    • Samo netreba zaboraviti zasto je to tako! Sigurno ne bez razloga! Lako zaboravljate sta se desavalo u 90tima!

      • A šta se dešavalo?
        Desilo se protivustavno delovanje sa terorističkim predispozicijama u federaciji, dakle pobuna protiv ustavnog sistema i kontrapobuna dela ljudstva u federalnoj jedinici protiv neustavnog/protivustavnog delovanja.

        To ti je ukratko šta se desilo.Nema Srba,hrvata,slovenaca,bosanaca,u objašnjenju nema ništa o istorijskim ili religijskim činjenicama ili kojekakvim svojatanjima.
        Ovo je čista pravna definicija dešavanja.
        E sad što to negde negde može a negde ne,to je dokaz u kakvom je svet mentalnom zaostanju.
        Fašizam je u usponu..

      • I plus da je Ustaško delovanje dovelo do ratnih sukoba svojim diverzantskim postupcima. setite se kakva se kampanja HDZu HR onda vodila, kad već kažeš da se setimo..

  2. Будале од Хрвата! Зашто прогањати Србе око их црква учи да не поштују 10 Божијих заповести.
    2. Не прави себи идола нити каква лика, немој им се клањати нити им служити.

  3. Upavo to Ivice ne treba zaboraviti 90-te ni 40-te jer je još uvek tako i sigurno iz ISTIH razloga.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here