Fudbalska reprezentacija Engleske pobedila je sa 1:0 viceprvake sveta Hrvate na Vembliju u pravom derbiju grupe D na londonskom Vembliju!

Englezi koji su tradicionalno kandidati za visok plasman, ovoga puta, su sigurnom igrom potpuno opravdali očekivanja navijača i uzeli važna tri boda u prvom meču na Evropskom prvenstvu.

Od samog starta, grenuo je Gordi Albion žestoko. Prvo uzbuđenje i najbolja šansa viđena je već u 5. minutu kada je Foden pogodio stativu.

Pritisak Engleza trajao je do sredine prvog poluvremena kada su Hrvati uspeli da priprete, ali bez konkretnog rezultata. Tako se na odmor otišlo bez postignutog gola.

U nastavku, u 54. minutu, Luka Modrić je šutirao po zemlji, ali direktno u golmana Pikforda. To je prvi udarac gostujuće reprezentacije u okvir gola na ovoj utakmici.

 

Samo 3 minuta kasnije Engleska je povela golom Sterlinga posle sjajne akcije. Filips se ubacio iz drugog plana po desnoj strani, dodao do Sterlinga na deset metara, a ovaj je matirao Livakovića udarcem po zemlji.

 

Do kraja meča, Hrvatska nije delovala kao ekipa koja može do izjednačenja i preokreta. Izabranici Zlatka Dalića su delovali poprilično inferiorno u odnosu na Englesku. Tako domaći uspevaju da sačuvaju rezultat do kraja i zasluženo slave.

Gledalaca: 23.000

ENGLESKA (4-2-3-1): Pikford – Tripije, Mings, Stouns, Voker – Rajs, Filips – Sterling, Maunt, Foden (od 70. Rašford) – Kejn (od 81. Belingem).

HRVATSKA (4-1-4-1): Livaković – Gvardiol, Ćaleta-Car, Vida, Vrsaljko – Brozović (od 70. Vlašić) – Kovačić, Modrić, Perišić, Kramarić (od 70. Brekalo) – Rebić (od 78. Petković).

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here