Z. K. Munja
Miroslav Ilić

Hrvatski muzički menadžer i producent Zoran Škugor izjavio je za N1 da muzika koju danas mladi slušaju podseća na američku priču, ali da mnogi izvođači nisu pobegli od narodnjaka.

– To je de facto njujorška scena. Međutim, mnogi izvođači nisu pobegli od narodnjaka, ali su u tekstu izneli probleme njihovog godišta. Hrvati su dovukli narodnjake u Hrvatsku, nisu ih dovukli Srbi. No, ovo je sada nadogradnja. Američki rep je nasledio trep, a to je ulična tučnjava. Ovo je balkanska verzija Njujorka. Ali, ovo još siromašno zvuči u odnosu na Ameriku – kazao je Škugor.

Dodao je da produkcija mora da bude skupa, i da „ne možemo proizvoditi fiću pa izvoziti BMW“.

– Zato mi siromašno zvučimo – konstatovao je hrvatski menadžer.

Škugor je podsetio da je u dva albuma hrvatske dens senzacije ET, 1993. godine, uloženo 800.000 maraka.

– Ja sam za te novce u fondu za privatizaciju mogao uzeti dve fabrike. Danas je bitnije biti u vrhu sistema, nego pogoditi jednu pesmu koja je blizu hita – ocenio je on.

Država na početku rata tražila “zabavu za narod”

Škugor je otkrio i da su ga, kada je počeo rat, iz države pozvali i poručili mu da mora da postoji „zabava za narod“.

– Rekli su mi da će zatvoriti sve sportske dvorane, i pretvoriti ih u izbegličke centre. Netaknute će ostaviti dvorane u Puli, Varaždinu, Zagrebu i Rijeci – gradovima gde nisu padale granate. Ja jako dobro poznajem klupsku muzičku scenu jer sam počeo sa radom kao DJ, pa sam im rekao da nam ostaju jedino prostori disko klubova – rekao je Škugor.

Naveo je da su u to vreme otpali hoteli, gde su se držale plesne večeri, i sportske dvorane.

– Dens je nastao zbog rata, jer su samo disko klubovi bili dostupni. DJ vrti Madonu i Majkla Džeksona, nije bilo normalno da u pauzi sviraju Mišo Kovač ili Tereza Kesovija. Tad sam došao na ideju da se mora napraviti muzika koja će se obratiti mladima – objasnio je Škugor.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here