Ministarstvo spoljnih poslova Hrvatske

Ministarstvo spoljnih i evropskih poslova Hrvatske odbacilo je navode iz protestne note Ministarstva spoljnih poslova Srbije da je izjava hrvatskog ministra Gordana Grlić Radmana mešanje u unutrašnja pitanja Srbije.

U saopštenju Ministarstva spoljnih i evropskih poslova Hrvatske, navodi se da je Radman “konstatovao činjenicu o neusklađivanju Srbije sa spoljnom i bezbednosnom politikom EU iz ugla sukoba u Ukrajini”.

“Kao što smo već isticali, ne može se biti kandidat za članstvo u EU i koristiti sve dobrobiti toga, a pritom neprincipijelno i proračunato izbegavati osudu ruske agresije i EU politike vezano uz to. Ovakve izjave iz Republike Srbije još jednom pokazuju svesno i institucionalno negiranje činjenica o prirodi događaja u Ukrajini, odnosno stvarni stav Srbije prema tome. Evropska porodica ima svoje vrednosti koje uključuju i poštovanje međunarodnog poretka. Taj međunarodni poredak narušen je ruskom agresijom na suverenu i nezavisnu Ukrajinu. Stoga pozivamo još jednom Srbiju da što pre prema pitanju agresije na Ukrajinu uskladi svoju politiku sa zajedničkom spoljnom i bezbednosnom politikom EU i tako se uistinu svrsta na pravu stranu istorije”, navodi se u saopštenju Ministarstva spoljnih i evropskih poslova Hrvatske.

10 COMMENTS

  1. Kada EU i USA povuku svoju vojsku sa srpske okupirane teritirije, plate ratnu odštetu iz 1999-te i osudi Arnaute i uvede sankcije Arnautiji onda će Srbija da osudi Moskvu ….. znači nikad ! Rusija kao stalna članica u UN ima prava veta kojom nas štiti za sada , ili DZA ili BU dragi moji maligni “EUROPEJCI” !!!

  2. Nesto ne vidim da su Hrvatski politicari tako govorili idelovali , po pitanju tzv. “Medjunarodnog poretka” kad je u pitanju KiM, a ne razumem i zasto ovi nasi iz Beograda salju te NOTE kad znaju da ce ih oni extremisti iz Zagreba odbiti . mislim da je najbolje distancirati se na sve moguce nacine od takvih “suseda” i na neko vreme “staviti na led” odnose sa njima ! imamo izlaz ka EU preko Madjarske nadam se da ce ubrzo i dostava naafte ici delom preko Madjarske i delom preko Makedonije ! pa tako eto Hrvatiski politicari neka blebecu kako im volja ! moze se i bez njih !

    • Zoran Milanovic Dodikov mentor ili ako hocete Dodikov veliki prijatelja je jasno rekao Srbi su Saka Jada.Za Vucica je Dodik rekao da je politicki pobacaj i sto vrijeme prolazi sve vise vjerujem da su Milanovic i Dodik u pravu.

  3. Okej nema problema pozvati Hrvackog Konzuls i dati mu rok za 24h da napusti Srbiju a naseg povuci i Prekinuti odnose sa Hrvackom.

  4. Ала сам се потресао, рекоше нам изумитељи дјечијих логора и слуге запада! Када се мој народ под Динару врати, можемо даље причати, али о ратној оштети коју сте у три рата нам нанијели! Да смо од првог сукоба са вама поступали како заслужујуте, можда до последња два сукоба неби ни дошло. А ако икада уђемо у ту вашу Европејску разједницу, био би ред да ми ставимо на Евро некога хрвата, на примјер бана јелачића, и он је као и Тесла рођен на територији црно жуте монархије. Када сте ви већ тако фини били и Србина ставили на крватски евро.

  5. Persona non grata
    Je ovaj hrvat
    I onaj što je to izjavio
    PERSONE MON GRATA
    ZA SRBIJU.

    🇷🇸☦️🇷🇺

  6. O čemu Srbija stalno tambura? sve bivše Yu državce sem
    Srbije i RS rade i govore ono što im narede njihovi
    sveti gospodari,Brisel i usa.
    Vi nemate kao srbija i rs šta protestovat.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here