FOTO TANJUG/ BOJAN STEKIC/ bg

Parlamentarna opozicija u Hrvatskoj likuje i doživljava kao svojevrsnu pobedu odluku rukovodstva Evropske narode stranke (EPP) da u zgradi Sabora ne održi nijedan od skupova u okviru Izbornog kongresa te evropske partije, koji će u Zagrebu biti održan od 19. do 21. novembra.

Iako je predsednik Srbije Aleksandar Vučić saopštio da neće prisustvovati tom kongresu, na koji ga je pozvao njen predsednik Žozef Dol, deo hrvatske opozicije, koja ga smatra četnikom, uputila je niz uvreda i kritika najviše na njegov račun, ali i na račun premijera Andreja Plenkovića i italijanskog političara Antonia Tajanija, za kojeg je rečeno da je fašista.

Govoreći van dnevnog reda, poslanik opozicionog Mosta nezavisnih lista Miro Bulj je, prenosi zagrebački Večernji list, rekao da je odluka o iznajmljivanju sale u saboru bila sramotna i zadovoljno dodao:

„Sada u poslednjem trenutku (EPP) štiti partnera HDZ, jer kako dozvoliti da u vreme Vukovara u Saboru bude stranka u kojoj su četnik Vučić i fašista Tajani“.

Podsetio je i da mu je zbog njegovog protivljenja da se u Saboru održavaju sednice EPP-a u okviru Izbornog kongresa te evropske stranke dva dana bilo zabranjeno da govori u parlamentu.

„Ovo je pobeda i zaštitili smo dignitet Hrvatskog sabora“, rekao je Bulj.

Poslanik Hrvatske seljačke stranke Krešo Beljak ne misli da je odustajanje EPP-a od održavanja sednica Predsedništva i skupštine u Hrvatskom saboru pobeda opozicije, već i dalje, kako tvrdi, figa u džepu.

„Figu koju su držali celo vreme Plenković i HDZ, sada su stavili u džep. Ne menja se činjenica da su Aleksandar Vučić i Andrej Plenković deo iste evropske porodice. Mislim da bi bilo previše gledati četnika kako govori u hrvatskoj sabornici, čoveka koji je 1995. godine u Glini govorio da ovo nikada neće biti ustaška Hrvatska, a sada da govori u ‘ustaškom’ Saboru“, rekao je Beljak.

To bi, kazao je, bilo previše i za Plenkovića, ali on će biti u Zagrebu, biće deo iste porodice i to apsolutno ništa ne menja na stvari.

„Svi oni koji imaju imalo zdravog razuma znaju da su HDZ i Srpska radikalna stranka de facto ista stranka“, rekao je Beljak.

1 KOMENTAR

  1. Ovako bolesnih ljudi zadojenih patoloskom mrznjom apriori prema svemu sto je srpsko ima definitivno samo u Hrvatskoj,i nigde drugo na svetu!Naravno da ne generalizujem,i da se ova tvrdnja ne odnosi na sve ljude tamo,ali sudeci po reakcijama i podrsci koju dobijaju takvi sovinisticki stavovi,takvih je izgleda sve vise,kako se udaljavamo od vremena ratova devedesetih. Cinjenica je da takva patoloska mrznja razara i same te sobe a i narod u kojem egzistira. Smatram da javnost a pogotovu mediji u Srbiji trebaju ignorisati sve sto se desava u Hrvatskoj i ne davati im publicitet. Jedino treba biti usredsredjen iskljucivo na srpsko stanovnistvo tamo i na pomoc da bi opstali u tom neprijateljskom okruzenju.Ne suprostavljati im se u falsifikovanju i reviziji istorije,posto narodima koji nikada kroz povest nisu imali svoju drzavu, preostaju samo lazi!

POSTAVITE KOMENTAR

Upišite vaš komentar
Upišite vaše ime