Hrvatska podržava evropski put BiH

0

Ičesnici seminara "Regionalna politika i fondovi EU"
 

"BiH je značajan partner Hrvatskoj, kojoj je važno da lokalne, entitetske i institucije BiH budu spremnije za povlačenje sredstava iz evropskih fondova",
izjavio je Del Vekio na seminaru "Regionalna politika i fondovi EU" koji se održava u Doboju, u organizaciji Saveza opština i gradova Republike Srpske.

 

Ambasador Hrvatske naglasio je da se u sklopu ukupne saradnje procesa EU integracija ne treba zadržavati samo na nivou BiH i entiteta.

 

Prema njegovim rečima, aktivnosti treba spustiti i na nivo opština ili gradova, te razgovarati sa ljudima u okviru lokalnih institucija i agencija kojima je to i zaduženje.

 

"Treba imati znanja koja se odnose na pripremu i definisanje strategija, na osnovu kojih se povlače sredstva iz EU fondova", naveo je Del Vekio.

 

On je ocenio da je EU tokom majskih poplava pokazala ogromnu solidarnost, što je dobar znak za BiH u vezi sa njenim trenutnim statusom u evropskim integracijama.

 

Šef Odseka za obrazovanje u Direkciji za evropske integracije BiH Dženana Živalj upozorila je da se u formalnom sistemu obrazovanja BiH nije prepoznala potreba jačeg uključivanja EU integracija.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here