Mup.gov.hr
Matej Periš

MUP Srbije nastavlja potragu za nestalim Matejom Perišem istim intenzitetom kao prvog dana, izjavio je danas pomoćnik direktora policije i načelnik Uprave kriminalisticke policije Antonio Gerovac.

Gerovac je na konferenciji za novinare u Zagrebu, po povratku iz Beograda, gde se stručni tim hrvatske policije sastao sa beogradskim kolegama, rekao je da je srpska policija preduzela i preduzima sve što je moguće kada je reč i o pretrazi terena.

On je rekao da je sastanku sa predstavnicima srpskog MUP-a prisustvovao i ministar Aleksandar Vulin, kao i da je dogovoreno da će ostati u stalnom kontaktu u cilju sveobuhvatne istrage.

– Koordinacija i postupanje policije traje od same prijave nestanka. Ona se odvijala svakodnevno i putem međunarodne policijske saradnje i putem normalnih komunikacijskih kanala – rekao je.

U Beogradu su, istakao je, razmenili sva prikupljene saznanja.

– Fokusirali smo se na ono što je srpska policija preduzimala. Srpska policija je poduzela sve radnje koje se preduzimaju inače, angažovane su sve snage. Sve što se u takvim slučajevima preduzima, Srbija je preduzela. Intenzitet i dalje se nastavlja kao i prvog dana – dodao je Gerovac.

On je rekao da im je srpski ministar MUP-a Vulin pružio sve što su tražili, kao i da je na sastanku bio otac nestalog Mateja.

– Mi smo u dva dana ostvarili intenzivne kontakte i i dalje ćemo, radićemo na području RH, bićemo u kontaktu s porodicom i nadamo se da će doći do raspleta događaja i da će Mateja biti pronađen živ – rekao je.

Naveo je da srpska policija ima verziju događaja, ali da o tome ne može da govori.

Dodao je da su neke početne verzije u međuvremenu isključene.

Istakao je da ništa ne ukazuje da je prema Mateju bilo primenjeno nacilje.

– Sve što je dokazni materijal, a to su i snimci, je nezahvalno komentarisati. Meni je žao što to izlazi u javnost. Da ja sad tumačim šta se na njima nalazi, to nije u redu. Srpska policija je napravila izuzetan posao u praćenju kretanja Mateja Periša. To je kilometar i više kretanja od izlaska iz kluba do ulaska u vodu. Pregledali su se sati i sati materijala. Snimci su detaljno pregledani, one se još obrađuju izoštravaju, analiziraju – rekao je Gerovac.

“Srpska policija ima verziju nestanka Periša”

Pomoćnik generalnog direktora hrvatske policije i načelnik Uprave kriminalisticke policije Antonio Gerovac rekao je danas da “srpska policija ima verziju događaja”, ali da o tome ne može da govori.

Gerovac je naveo i da su neke verzije koje su postojale u početku sada isključene i dodao da ništa ne ukazuje na nasilje.

– Sa svim činjenicama koje znaju, postoji radna verzija onoga što se dogodilo. Ja o tome ne mogu da govorim. Oni o svemu mogu da obaveste tužilaštvo – rekao je Gerovac.

On je ocenio da je srpska policija uradila “izuzetan posao” u praćenju kretanja mladića.

– To je kilometar i više kretanja od izlaska iz kluba do ulaska u vodu. Pregledali su se sati i sati materijala. Snimci su detaljno pregledani i još se obrađuju, izoštravaju i analiziraju – objasnio je Gerovac, koji je sa delegacijom hrvatske policije u ponedeljak i utorak boravio u Beogradu.

Navodi da se ne može reći da je osoba koja je obučena kao što je bio obučen Matej došla do vode.

– Ne postoji policajac koji će reći da je on sigurno ušao u vodu. Postoje stvari koje upućuju na to, ali ne mogu da iznosim detalje – kaže Gerovac.

On je istakao je da je srpska policija preduzela sve radnje koje se inače preduzimaju i da su angažovane sve snage.

Dodao je da koordinacija i postupanje policije traje od same prijave nestanka i da se odvijala svakodnevno putem međunarodne policijske saradnje i putem normalnih komunikacionih kanala.

– Bili smo dva dana u Beogradu, gde smo razmijenili sva saznanja koja smo mi prikupili. Sve što se u takvim slučajevima preduzima, Srbija je preduzela. Intenzitet se i dalje nastavlja kao i prvog dana – naveo je Gerovac.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here