EPA/RONALD WITTEK
Hrvatska – Brazil

Fudbalska reprezentacija Hrvatske plasirala se u polufinale Mundijala u Kataru, pošto su večeras u prvom četvrtfinalu savladali Brazil posle penala 4:2 iako je posle produžetaka bilo 1:1.

Baš kao protiv Japana u osmini finala, kao i pre četiri godine u Rusiji Hrvati su nastavili neverovatan niz i opet na penale prošli dalje.

Dominik Livaković odbranio je u penal seriji udarac Rodriga, a presudila je stativa Markinjosa.

Kod Hrvatske pogađali su Nikola Vlašić, Lovro Majer, Luka Modrić i Mislav Oršić.

Posle regularnih 90 minuta nije bilo golova, pre svega zajvaljujući fenomenalnom golmanu Hrvatske Livakoviću, koji je imao nekoliko odličnih intervencija u situacijama “jedan na jedan”.

Brazil je u produžecima poveo golom Nejmara u 115+1. minutu, a izjednačio je Bruno Petković u 117. minutu, uz pomoć Markinjosa koga je pogodila lopta i promenila smer.

Hrvatska će igrati u polufinalu 13. decembra protiv pobednika drugog večerašnjeg četvrtfinala između Argentine i Holandije.

8 COMMENTS

  1. Bravo komsije tako se bori zählt Naciju. A,ti Piksi uci kako se vodi reprezetacija a vi moji baletani jos niste dorasli Hrvatima.

  2. Ovo nije vise slucajnost. Hrvatska ima najbolje rezultate od svih balkanskih drzavica. I to nije slucajno – nego je postalo kontinuirano. Trece mesto, drugo mesto, pa uvek pobede u kvalifikacijama, lepo. Cestitamo. Jos uvek mislim da Srbija ima izvanredan napad, ali deluju nekako od odbrane do veznog reda rastimano. Uvek nam fali nesto da bi bili pobednici. Sve nesto na pola: ko politika prema Srbima na Kosovu

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here