twitter.com/waterpoloserbia
Vaterpolista

Srpski vaterpolisti su poraženi 12:9 od selekcije Hrvatske u meču 4. kola LEN Evropa kupa.

 

Domaća reprezentacija je odličnom igrom u drugom poluvremenu stigla do revanša za poraz 11:9 u Nišu, pokvarivši idealan skor “delfina” u grupi D kvalifikacija za Završni tunir.

Naši vaterpolisti su gubili na poluvremenu 5:4 od domaćina Hrvatske u dve potpuno različite deonice.

Maro Joković je postigao jedini pogodak viđen u prvoj deonici iz jedinog igrača više za Hrvate, dok srpska ekipa nije uspela da iskoristi pet napada sa brojčanom nadmoći.

Rasplamsala se igra u bazenu nadalje, krenuli su golovi, a izabranici Dejana Savića pariraju  i ne daju da se veliki rival odlepi.

Hrvatski reprezentativci su potpuno preuzeli tok utakmice po povratku u bazen. Dobili su treću deonicu 5:2, Srbija se ne snalazi u napadu i pravi propuste u odbrani. Maro Joković je sa dva gola ulio snagu saigračima, a sem njega su mrežu zatresli i Macan, Vukićević i Garsija. Kod nas su precizni bili Mitrović i Prlainović.

Na listi strelaca Srbije su Dušan Mandić, Andrija Prlainović, Stefan Mitrović i Filip Filipović sa po dva gola, a jedan Milan Aleksić. Maro Jokoviće je blistao kod domaćina sa četiri pogotka.

Obe ekipe bez obzira na rezultat utakmice su se plasirale na Završni turnir u Zagrebu od 5. do 7. aprila, gde će srpskoj selekciji protivnici biti ponovo Hrvatska, Crna Gora i Francuska.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here