EPA/Erik Simander

Muška rukometna reprezentacija Hrvatske plasirala se u finale Evropskog prvenstva u Stokholmu.

Izabranici Lina Červara su uspeli da savladaju selekciju Norveške posle čak četiri produžetka (29:28) i tako Skandinavcima naneli prvi poraz na kontinentalnom šampionatu.

Ovo je bio duel ekipa koje su možda i najviše pokazale u dosadašnjem toku takmičenja, a meč je rešen tek posle četiri produžetka.

Hrvati su vodili tokom većeg dela regularnog toka meča, dok su Norvežani bili ti koji su diktirali tempo i imali prednost u dodatnih 20 minuta. Skandinavci su bili veoma blizu pobede, ali je Domagoj Duvnjak u poslednjim sekundama drugog produžetika bio precizan iz sedmerca.

Treći produžetak je završen takođe nerešeno, a činilo se da će epilog biti isti i u četvrtom. Ipak, praktično u poslednjoj sekundi, Musa postiže gol i vodi svoju ekipu u finale, gde će igrati protiv boljeg iz duela u kojem se sastaju Španija i Slovenija.

U pobedničkoj ekipi najbolji igrač na terenu bio je Domagoj Duvnjak sa osam golova, šest je dodao Marino Marić, četiri Zlatko Horvat, dok je tri postigao Luka Stepančić.

Kod Norvežana dvocifren je bio Sander Sagosen sa 10 pogodaka, a pratili su ga Magnus Gulerud, Goran Johanesen i Eivind Tangen sa po četiri gola.

U drugom polufinalu sastaće se Španija i Slovenija, dok su finale i meč za treće mesto na programu u nedelju.

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here