EPA-EFE
Goran Ivanišević

Prilikom razvoda Gorana Ivaniševića i Tatjane Dragović 2013. godine, mnogo se pisalo i spekulisalo o podeli imovine para. Tada su lokalni mediji pisali da je Ivanišević veći deo imovine preneo na svoju (sada već bivšu) suprugu kako bi “izbegao izvršenje zbog pokretanja stečaja zbog duga od 5,7 miliona kuna”.

Naime, početkom te kobne 2013. godine Goranova kompanija „Sport line“ podnela je zahtev za pokretanje predstečajne nagodbe zbog navedenog duga.

Među imovinom koja je ustupljena Tatjani bio je i stan od 210 m2 u zagrebačkoj Dalmatinskoj ulici i penthaus od 434 m2 na „Radničkoj cesti“ sa tri garažna mesta. Pisalo se da je Goran tih godina kupio i akcije Karlovačke banke, koje je poklonio supruzi, čime je postala suvlasnica 3,36 odsto banke.

To je 2013. godine razjasnio advokat Vinko Ljubičić, koji je lokalnim medijima objasnio:

– Imovina stečena u braku podeljena je na dva dela, iako je Goran to prepisao Tanji. Po hrvatskom zakonu, vanbračna zajednica je jednaka braku nakon tri godine veze i stoga podleže istom zakonu.

To, kako je dodao, ne bi trebalo da važi za akcije banke jer je Goran „za to potpisao ugovor o poklonu koji se može raskinuti samo u retkim slučajevima“. Neki drugi pravnici su tada upozorili medije da su „podele imovine jedan od najdužih procesa koji mogu da traju godinama”.

Podsećanja radi, “Nacional” piše da Ivanišević tuži bivšu suprugu i njihovu ćerku Amber i da potražuje polovinu stana koji je Amber poklonila Tatjana Dragović, tvrdeći da je ugovor o donaciji stana protivan moralu hrvatskog društva. Ističu da više ne plaća alimentaciju ćerki.

On je, piše “Nacional”, pokrenuo i nekoliko postupaka sa ciljem da se Tatjani Dragović oduzme deo imovine koji joj je pripao na osnovu njihovih ranije potpisanih ugovora, a od nje, po svemu sudeći, traži i vraćanje fiktivnog kredita od čak 2,5 miliona evra.

Iako, navodno, nije dostavio sudu nikakav ugovor o kreditu ili bilo kakav ubedljiv dokument koji bi potvrdio ovu tvrdnju, sud je, tvrde, blokirao sve račune Tatjane Dragović i zabranio raspolaganje imovinom.

“Policija i sud ignorišu dokumente kojima se brane i svedočenja o nasilju u porodici, pa Tatjana Dragović sumnja u njihovu pristrasnost”, navodi se u “Nacionalovom” članku.

“Tako sam u trenutku kada sam se usudio da tražim novac koji sam zaradio pre i tokom braka, koji je T. D. prisvojila uprkos svim zakonima i ugovorima, postao sam porodični nasilnik i miljenik sudova. Sada samo čekam tužbu da treba da utvrdi da je dotična T. D. osvojila Vimbldon i dve olimpijske medalje, a možda i još jedan grend slem, ali to tek treba da utvrdi sud”, napisao je potom Ivanišević.

1 COMMENT

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here