EPA-EFE
Nikola Jokić na meču protiv Italije

Srbima je košarka smisao života i, ako budu igrali sa ovom ekipom SAD, imaju veliku šansu da pobede i postanu svetski prvaci, navodi u komentaru hrvatski portal „Indeks“.

Dođe li do velikog dvoboja Srbije sa Amerikancima (u polufinalu ili finalu), nećemo pogrešiti ako damo prednost „orlovima“. U mečevima dve podjednako dobre ekipe, često će na kraju pobediti ona kojoj je sport puno više od odrađivanja posla. Srbija je jača od SAD upravo u tom elementu.

Srbima košarka i njihova reprezentacija predstavljaju smisao života – navodi se u tekstu.

Niko se više ne smeje srpskom selektoru Aleksandru Đorđeviću, koji je početkom godine, još dok se nije saznalo da će Amerikanci doći na mundobasket u Kinu oslabljeni, najavio da želi pobedu na ekipom SAD. Amerikanci su u Kinu došli skupljeni zbrda-zdola, ali čak i u toj postavi imaju moć za titulu prvaka.

Međutim, Srbija izgleda kao najozbiljnija ekipa turnira i možda je vreme da posle tri srebra dođe do svetske krune, koju je poslednji put osvojila 2002. u Indijanapolisu, tada pod imenom Srbija i Crna Gora.

Među faktore koji Srbiju izdvajaju od ostalih ekipa „Indeks“ navodi selektora Đorđevića, koji je autoritet igračima i koji je postavio sistem igre i rada. Kao drugi faktor navedena je ljubav Srba prema košarci, kao i pune dvorane na utakmicama, a onda i kvalitet igrača.

U tekstu se ističe da su Nikola Jokić, Bogdan Bogdanović i Nemanja Bjelica najbolji igrači reprezentacije Srbije, ali se napominje kvalitet Jovića, Milutinova, Raduljice, Lučića… koji imaju svoje uloge.

U Srbiji najbolji evropski treneri svih vremena Dušan Duda Ivković i Željko Obradović dolaze na bitne utakmice reprezentacije i daju podršku svom kolegi na klupi bez ikakve sujete, navodi „Indeks“.

O fanatizmu unutar srpske košarke, navodi portal, govori i izjava nekadašnjeg reprezentativca Vladimira Štimca da je spreman da umre, a da Srbija postane svetski prvak u košarci.

POSTAVITE KOMENTAR

Upišite vaš komentar
Upišite vaše ime