Tanjug/AP
Gordan Grlić Radman

Gordan Grlić Radman, ministar spoljnih i evropskih poslova Hrvatske, komentisao Rezoluciju o Srebrenici koja je usvojena u Generalnoj skupštini UN, rekavši da u tom dokumentu nijedan narod nije optužen.

Podsetio je da je Hrvatska bila kosponzor Rezolucije, što znači da je učestvovala u izradi teksta i da je lobirala za njegovo usvajanje.

– Uz genocid i glorifikovanje zločinaca, jednak je zločin poricati istinu i istorijske činjenice. U Rezoluciji se pravno ništa ne menja, nijedan narod nije optužen, nego isključivo počinitelji tih zločina. Na ovaj način su reafirmisana načela UN i načela o ljudskim pravima što je poruka budućim naraštajima da zločini nisu ničim opravdani. Učimo buduće generacije da žive u slozi i miru, da poštuju jedni druge i da niko nema pravo da ubije drugog – rekao je Grlić Radman.

12 COMMENTS

  1. Radmane ne pominje se u rezoluciji Srbi ali se podrazumjeva. A sve je to politikii uradjeno da se Srbi zigosu kao narod. A 1945 god Jasenovac ubijeno oko 80.000Srba Jevreja Roma to je najveci genocid sto ne donesete jednu rezoluciju za genocid Hrvata. Koju dvolicnu igru igrate ali Vucic vas je sve vas Zapad i Ameriku deklasiran. Od 194 zemalja samo 84 je bilo za fijasko.

    • @Dragane.To mislimo mi i nasi politicari.Ja kao Srbin se ne osjecam optuzen za genocid ,prvo jer ne znam da li je to i bio genocid.Ali nasa vlast i praznoglavci tako misle iz jednog razloga,a to je sto za Genocid u Jasenovcu mi osudjujemo sve Hrvate.Onda Vi navodite da je u Jasenovcu ubijeno 80.000 naseg naroda,a Simonida navodi cifru od 700.000.Mi smo uvijek spremni da lazemo sami sebe i onda se tako i zapetljamo u sopstvene lazi.Sada ne znamo da li nas je u Jasenovcu pobijeno 80.000 ili 700.000 hiljada.A Srebrenica za taj (Ne)Genocid nije kriv citav nas narod nego oni koji su u tim nesretnim okolnostima imali odgovornost i koji su osudjeni S,pravom ili ne.

  2. Gospodine Grlicu, Nemoze niko reci da u susjedstvu vecina u Hrvatskoj da su Srbomrzitelji i reci da nema realnih politicara u Hrvatsku, kao sto ste Vi pokazali pravi put za suradnju, i dobr odnos sa Srbijom. Vrijeme je da se razbije debeli led i da
    se okrenemo jedni prema drugima. Nikog blizeg od Srbina Crnogorca i Bosanca nemozemo imati, jezik mentalitet i
    kulturu. U nadi da ce se meni taj san ostvariti a ubedjen sam , da i vecina imaju isto misljenje, u ovim republikama.

    • Lepo rečeno,još bih dodao da nam je i neprijatelj isti,onaj što oduvek želi novac i roblje,a za uzvrat daje šuplje priče,šarene laže i staklene perle na dar.

  3. Da nije niti jedan narodna spomenut u rezoluciji, Ali treba uvesti u udzbenike historije genocid u Srebrenici. Tko ga počini ? Vanzemaljci? Šta će pisati u tim udžbenicima?

  4. SVI SRBI ZNAJU, EVROPA JE NAŠA KUĆA, U TO NEMA SUMNJE A I MI SRBI SMO NJENI UKUĆANI.
    SRBIJA JE NA ZAPADU, U EVROPI, U EU, MEĐU SVOJIMA, SVOJOM BRAĆOM ! ŽIVELA EVROPA! ŽIVELA AMERIKA! ŽIVELA SRBIJA, EVROPSKA NATO SRBIJA, ŽIVELA EVROPSKA UNIJA SA SRBIJOM U NJOJ… EVROPSKA NATO SRBIJA, KONAČNO SVOJA NA SVOME MEĐU SVOJIMA. ONI KOJI NE VOLE NAŠ ZAPAD TREBA DA BOJKOTUJU ISTI, TAKO ŠTO ĆE ISTOK PODRŽATI UNIŠTAVAJUĆI (CEPAJUĆI) NAŠE ZAPADNE EVRE I DOLARE A TRAŽITI PLATU U RUBLJAMA I JUANIMA, TRAŽITI POSAO NA ISTOKU U rUSIJI I kINI I NARAVNO sEVERNOJ kOREJI, GDE SE RADNIČKA PRAVA VEOMA POŠTUJU. A I SVE OSTALO LOŠE ZAPADNO,OD AUTOMOBILA,GARDEROBE, TEHNIKE,,,, MENJATI ZA BOLJE ISTOČNO. PATRIOTE, POZOVITE ROĐAKE PATRIOTE DA SA NAŠEG ZAPADA IDU DA RADE NA ISTOK, DA SE KOD NAS NE MUČE RADEĆI ZA BEZVREDNE PRLJAVE EVRE I DOLARE I DA VIŠE DOPRINOSE VOLJENOM ISTOKU…ŽIVELA EVROPSKA NATO UKRAJINA!!! USKORO SAMO EVRO I U SRBIJI!!!

    NE MOŽEMO MI SRBI DA ODNESEMO SRBIJU SA ZAPADA IZ EVROPE I EU NA ISTOK ALI MOŽE DA SE ODSELI (ODNESE SEBE) ONAJ KOME SE TO NE SVIĐA!!! SRBIJA JE SRCE EVROPE! ŽIVELA EVROPSKA SRBIJA!!!

  5. Kako je nekima tesko sto se Srbi i Srbija ne pominju. I kako bi neki to vrlo rado. A nas Aca opa za New York. I to dva puta. Vidye da ga nije – sta bi bilo s nama. Aco veliki si.Tresu se gace svetskim liderima od tebe.

  6. Dakle, onda je to prvi put, da se UN izjašnjava resolucijom o pojedincima! Jer, verovatno nemadrugih organa UN, koji se time bave!

  7. od kad to genocid kao kvalifiacija moze biti pripisana pojedincima, koji cak nisu ni bili na vrhu vlasti vec izvrsioci.I zbog cega onda raspravlja UN o tome kada je to samo za sud relevantno. Ovo licemerje vise nema kraja.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here