EPA/Johanna Geron
Gordan Grlić Radman

Hrvatski ministar spoljnih i evropskih poslova Gordan Grlić Radman rekao je danas da će Srbija zbog, kako tvrdi, “otimanja hrvatske kulturne baštine”, snositi posledice u pristupnim pregovorima sa EU.

– Otimanje hrvatske kulturne baštine nije niti u skladu sa evropskim vrednostima i sa perspektivom za koju se Srbija opredelila i zasigurno će imati određene konsekvence kada se budu otvorila određena poglavlja koja su s time u vezi ključna, poput obrazovanja – izjavio je Grlić Radman novinarima u Puli povodom zakona o kulturnom nasleđu koji je usvojen krajem decembra u Skupštini Srbije, prenela je Hina.

On je dodao da je zbog toga hrvatski ambasador u Beogradu protestovao kod srpskih vlasti.

Prema njegovim rečima, prisvajanje tuđe kulturne baštine je skandalozno, ali se, kako je rekao, očito uklapa u “hegemonističku politiku širenja takozvanog srpskog sveta”.

– To je nama u 21. veku nerazumljivo i neprihvatljivo i to vrlo oštro osuđujemo – istakao je Grlić Radman.

13 COMMENTS

  1. Знамо ми да нас браћа хрватићи јако воле на сваком кораку !

  2. Хрвати и културна баштина!? Сачувај Боже!!!
    Прави, првобитни Хрвати су једно циганско племе из Индије које је под најездом Џингис Кана побегло у Европу у 13 веку.
    http://sno.bravehost.com/srbi/koreni.html#horv
    Тај сајт треба коректно учитати са Мајкрософт Експлорером.

  3. E tako to rade Dodikovi saveznici. Dodik se bori za Hrvatski Entitet,a to je ujedno unistenje Republike Srpske kakvu sada imamo. A naravno Hrvati ce Srbiji stalno praviti smicalice pa zato , zasto ne podrzati Hrvatsku,ako ih i podrzava Dodik i njegova elite,zasto bi ja Srbin bio protiv Hrvatske.

  4. Kako mozes oteti kulturu od nekoga.
    Srbija ce snositi posledice, ali samo pod uslovom da Hrvatska jos uvek bude deo EU.

  5. Хрватска баштина,култура…шта ли је ти; можда Јасеновац,Паг,Дретељ…

  6. Ha ha ha ha ha ha, drzava koja postoji jedva 30 godina trazi od drzave koja postoji vise od dve hiljade godina, da joj ne krade kulturnu bastinu, to bi bilo isto kad bi amerikanci trazili isto od kineza, ovaj je bolestan ili totalna neznalica, nije cudno

  7. ZA VLA- BADAVA JE VAMA GOVORITI CUJ 2000GODINA????? NEMATE VI DJABA IQ 80 TO JE VEC POTVRDJENO!!DOKLE VASA LAZ DOSEZE TO JE VAN SVAKE PAMETI. PA I PALESTINCI NEMAJU SVOJU DRZAVU PA SU PAMETIJI NEGO TI i TVOJI ISTOMISLJENICI.

  8. Vi ste samo HRVATI bez svoje istorije
    Uvek ste po nesto negde krali i pravili svoju
    U cosak i da vam rec nisam cuo
    ZGUBIDANI

  9. Ovaj nije cuo da su “pobozni Hrvati” opljackali veliku crkvu u Fürstenwalde i da to i danas stoji napisano na crkvi. To im je takodje kulturna Bastina.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here