Twitter Printscreen

Pravi huliganski pir viđen je u Lisabonu gde su se pre meča Benfika – Dinamo Kijev sukobili navijači ova dva tima.

Verovatno su u svemu tome učestvovali i pripadnici Torcide iz Splita, koja je takođe došla u Lisabon da pruži podršku braći iz Benfike, a možda je jedan od razloga njihovog pojavljivanja i dolazak Delija u Portugaliju.

Portugalski mediji objavili su da je došlo do žestokog okršaja huligana pre meča Benfika – Dinamo u kojem su se sukobile dve grupe navijača. Tokom brutalnog okršaja jedni su na druge bacali baklje i kamenice, a policija je ispalila 17 hitaca u vazduh, kako bi smirila situaciju i razdvojila sukobljene.

Epilog je na kraju da je pohapšeno 54 huligana, od kojih je njih 12 moralo da bude hospitalozovano usled povreda koje su zadobili tokom tuče.
Pogledajte i snimak sukoba:

Navijači Dinama već su ranije želeli da se sukobe sa predstavnicima Benfike i Hajduka iz Splita, ali do prvog sukoba nije došlo, jer je policija došla na predviđeno mesto umesto Portugalaca i Hrvata, pa su neki Ukrajinci pohapšeni.

Podsetimo, u četvrtak od 21.00 u Zvezda u Bragi igra protiv istoimenog kluba, a mnoge Delije su stacionirane u Portu, koji je blizu Brage.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here