Foto; Fondacija Humanist

Humanitarna fondacija “Humanist” zajedno sa najvećom cirkuskom trupom na Balkanu “Cirkusanimatorima” i školom Dragojlo Dudić sa Zvezdare, organizovala je prvi humanitarni dečiji festival pod nazivom “Zagrli”.

Kroz projekat prevencije govora mržnje i nasilja na internetu, dečiji festival je jedna od akcija koja utiče na svest i razvoj dece kada je online nasilje u pitanju.

“Oduševljeni smo odzivom dece i roditelja koji prate celu kampanju “Zagrli”, naročito sam ponosan na to da smo uklopili sve saradnike koji imaju iste ciljeve. Trupa “Cirkus animatori” su nezaboravna i na Balkanu zaista jedinstvena ekipa koja čini čuda i drži pažnju dece sve vreme. Festival je trajao četiri sata a deca nisu pokazala ni minimum nezainteresovanosti. Kroz igre bez granica, druženje sa klovnovima, mađioničarima, dzinovima, robotima, vazdušnoj i plesnoj akrobatici, oduševljenjima nije bilo kraja. Festival je završen spektakularnim vatrenim performansom.” – istakao je Branislav Simić, osnivač fondacije “Humanist” i organizator “Zagrli dečijeg festivala.

Festival je posetilo preko hiljadu mališana, njihovih roditelja, a podršku su dali mnogi influenseri, javne ličnosti i mediji.

Projaket „Zagrli“ već dve godine ima za cilj preveniranje „cyberbullying“-a. U saradnji sa Zvezdarskom osnovnom školom „Dragojlo Dudić“ učenici ove škole su već uključeni u
sve akcije kampanje.

Branislav Simić i Sanja Vučić

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here