Promo

Humanitarna „Trail trka za život” na Jahorini počeće u subotu, 10. avgusta, sa početkom u 11 sati. Ovo je druga letnja trka u organizaciji Olimpijskog centra Jahorina, a njen glavni pokretač i prioritet je humanost. Sva prikupljena sredstva od trke će ići u humanitarne svrhe, odnosno kao pomoć humanitarnim udruženjima „Sunce” sa Pala i „Srce za djecu” iz Sarajeva.

Direktorka Olimpijskog centra Jahorina Iva Ivkić istakla je da je ruta ovogodišnje trke veoma zanimljiva:

– Moram reći da je ruta ovogodišnje trke dosta zanimljiva, u pitanju je kružna putanja koja počinje i završava se kod Ciljne kuće, dužina staze je 12,2 km. Pripremili smo 20 prepreka i tri okrepne stanice, uspon trke je 600 metara i sigurna sam da predstavlja veliki izazov ali ujedno i uživanje za sve učesnike. Prijave za trku su još u toku i moram reći da je interesovanje veliko pa bih pozvala sve da se prijave čim pre kako bi obezbedili svoj startni broj. Sve do 9. avgusta prijave će se vršiti online, dok će uplate kotizacije i preuzimanje startnih paketa biti moguće na dan trke od 8.30 do 10 sati.

Minimalan iznos kotizacije za sve koji žele da učestvuju na trci je 15 KM (7,7 evra) po osobi, a pravo prijave na trku imaju svi muškarci i žene stariji od 16 godina.

– Oni najbrži i najspretniji na trci će dobiti vredne nagrade naših partnera dok će svi učesnici trke dobiti posebno dizajnirane drvene medalje kao znak zahvalnosti za podršku i humanost – rekla je Iva Ivkić.

 – Kao jedan od ambasadora trke moram da kažem da je ovo jedan od sjajnih projekata koje podržavamo na Jahorini, tako da bih iskoristio priliku da pozovem sve sportiste, rekreativce i sve ljude dobre volje da u subotu u 11 časova dođu na Jahorinu da trčimo zajedno. S obzirom na to da je humanitarnog karaktera, na ovoj trci je bitno učestvovati a ne pobediti, jer naša zajednička pobeda će biti prikuljena sredstva za decu kojoj je naša pomoć neophodna – rekao je Nemanja Majdov.

Svi oni koji žele da podrže humanitarnu akciju a nisu u prilici da trče, to mogu uraditi kupovinom humanitarnih majica i bandana koji će se prodavati na dan trke ali i samim dolaskom na Jahorinu i bodrenjem takmičara. Posebno dizajnirane humanitarne majice i bandane će se prodavati po cenama od 20 KM (oko 10 evra) odnosno 15 KM za bandane. Organizaciju ove trke sa jednim plemenitim ciljem podržali su promoteri trke Nemanja i Stefan Majdov ali i sponzori trke čija podrška a to su Sport Vision, BeoSport, PlanetBike, GamaPrint, Stotinka, Gradska Pijaca Pale, Bat Hotel i Onogošt.

– Olimpijski centar Jahorina je jedna velika sportska porodica koji okuplja sve sportiste sa ove regije. Ovo je još jedan sjajan projekat koji ima plemenit cilj. Takođe bih pozvao sve naše sportske kolege, fudbalere, džudiste, boksere, biatlonce da dođu i podrže humanitarnu „Trail trku za život”. Prošle godine smo učestvovali sa našim džudo klubom Randori, odlično smo se zabavili i ove godine ćemo takođe svi zajedno istrčati ovu trku za život – dodao je Stefan Majdov.

U susret „Đurologiji”

Iva Ivkić je izrazila zadovoljstvo dosadašnjim brojem prijavljenih na trku i dodala:

“Kao jedan od predstavnika Olimpijskog centra Jahorina ne mogu a da se ne zahvalim svima koji su nas posetili tokom ove letnje sezone, hvala Vam na poverenju i na dobrim rezultatima koje zajednički ostvarujemo. Prateći parametre primetili smo da je Jahorina hit destinacija tokom letnjih dana. Do sada smo imali više od 5.000 letnjih vožnji dok su prihodi premašili iznos od 30.000 KM (15.338 evra) što je povećanje za 43 odstou odnosu na prošlu godinu koja je bila najuspešnija u istoriji Jahorine kada govorimo o letu.

Mnogobrojne zanimljivosti nas očekuju i u narednom periodu pa bih prvo pozvala sve na trku, naravno, a sedam dana nakon toga i na najbolju zabavu na planini uz predstavu „Đurologija”.

U hotelu „Vučko”, 17. avgusta, sa početkom u 21 sati sve goste Jahorine zabaviće Branko Đurić Đura. Karte će biti moguće kupiti na dan predstave na ulazu za 10 KM, svi koji tog dana budu išli na panoramsku vožnju žičarom će uz pokazivanje karte na ulazu, ulaznicu za „Đurologiju” dobiti po ceni od 5 KM.

U međuvremenu ćemo otvoriti i pustiti u rad, najveću letnju atrakciju a to je Bob na šinama dužine 2,5 km. Ono što posebno privlači goste na Jahorinu su tematski vikendi sa popustima na letnje sadržaje o kojima se možete informisati na našem sajtu ali i na apilikaciji SKI Jahorina za Android i iOS uređaje”.

Mapu trke je moguće preuzeti ovde.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here