EPA-EFE/Isabel Infantes
Hubert Hurkač

Pre dve godine je igrao polufinale Vimbldona, u dosadašnja tri meča – sa Ramosom, Čoinskim i Muzetijem – nijednom nije dozvolio brejk, a sada će biti rival Novaku Đokoviću u četvrtom kolu Vimbldona.

Trenutno je 18. na svetu, ali na travi je ipak znatno iznad te pozicije. Uoči Vimbldona, 26-godišnji Poljak igrao je polufinale u Štutgartu i drugo kolo u Haleu – doživeo je poraze od Štrufa i Grikspora – ali u Londonu opet hvata formu.

Od Novaka je izgubio svih pet mečeva, uključujući i Vimbldon 2019, kada je uzeo set, a sada je za Sport klub govorio o predstojećem okršaju.

Hubi, imaš izvanredan servis. Osim toga, šta te čini tako dobrim igračem na ovoj podlozi?

– Uživam da igram na travi, uživam da izlazim napred i da igram voleje. To mi pomaže da igram na travi više nego na drugim podlogama.

Igraš sa Novakom u sledećem kolu, šta će biti ključevi pobede za tebe taktički i emocionalno?

– Vi ste iz Srbije, tako da vam neću odati sve tajne. Novak je osvojio 23 grend slem titule, u sjajnoj je formi i željan je novih trofeja. On je najveći igrač koji je ikada živeo, neverovatno je koliko je doneo ovom sportu. Svaki put kada igraš sa najboljima, to je prilika da odigraš najbolje što možeš, da se nadmećeš. Volim travu, to je podloga koja odgovara najviše mojoj igri.

Meč Đoković – Hurkač na programu je u nedelju treći po redu na Centralnom stadionu. Program počinje u 14.30, a prethodno igraju Rubljov – Bublik i Švjontek – Benčič.

Šta je najteže kada igraš s Novakom i koliko se sećaš vašeg meča ovde od pre četiri godine?

– Sećam se pomalo, osvojio sam set, što je OK, ali… Prošlo je nekoliko godina od tada, mislim da sam podigao nivo svoje igre, a i on napreduje svake godine, postaje bolji. Nadam se da će biti još kvalitetniji meč.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here