Fondacija Budi human

Divne vesti stigle su u našu redakciju od Ivane Stevanović, majke 12-godišnjeg Mihaila koji boluje akutne limfoblastne leukemije. Ona je, uz ogromnu zahvalnost dijaspori širom sveta i “Vestima”, napisala da je obezbeđen novac za lečenje Mihaila u inostranstvu.

– Želim da vas obavestim da je prikupljen novac za Ogijevo lečenje u Bolonji. Trenutno se pretražuje baza donora i čim se pronađe odgovarajući, Ogi odlazi u Italiju. Još jednom veliko hvala na nesebičnoj pomoći – navela je Ivana Stevanović.

U akciji pomoći ovom dečaku iz Vrčina kod Beograda koji je teško oboleo, čitaoci “Vesti” iz Australije i Evrope, pokazali su ogromnu humanost. Zahvaljujući ovim i donacijama putem fondacije Budi human, Mihajlo je dobio priliku da ponovo bude zdrav dečak.

Njegova bolest se pojavila iznenada uoči dočeka nove 2022. godine, a o agoniji kroz koju su prolazili od trenutka saznanja za strašnu dijagnozu, pričali su nam njegovi roditelji Ivana i Ivica, kada su posetili “Vesti”.

– Sin nije bio dobro, ali je izgledalo kao da ima prehladu, pa sam mu dala lekove. Potom su mu iskočile limfne žlezde na vratu i otišli smo kod lekara, a onda je jednog jutra je ustao s temperaturom, naglo mu se pogoršala krvna slika, a mi smo se suočili sa strašnom dijagnozom – pričala je kroz plač i opisivala teške dane bolesti i hemioterapije.

Proteklih dana sa radošću u glasu nam je u telefonskom razgovoru ispričala da dečak i pored teške bolesti i terapija, nastavu pohađa onlajn i svaki slobodan trenutak provodi učeći .

– Kad ima pauzu u terapijama i kod kuće je, odgovara predmete. Njegov sportski duh mu ne dozvoljava da odustane – rekla nam je Ivana i ponovila ogromnu zahvalnost našim ljudima širom sveta koji su donacijama pomogli odlazak njenog sina na lečenje.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here