Vesti
Zahvalne: Atifa i Alina Ljajić

Početkom svakog meseca dobri ljudi iz Australije šalju našim ljudima pomoć u otadžbini. Velikodušni darodavci obradovali su ovog puta siromašnu Vuku Barbu i njene mališane iz okoline Kovina i ubogu porodicu Bartok iz okoline Vršca.

Dobročiniteljka koja je obe familije obradovala sa po 250 dolara je nesebična Anđelka Đurović iz Melburna. Ova žena zlatnog srca je dobro znana našim štićenicima jer uvek pomaže svima koji su u nevolji.

Marko iz Sidneja po već ustaljenom redosledu šalje 200 dolara siromašnoj učenici Mariji Mari Milanović, a bolesnom ratniku Milošu Jovanoviću Ljiljana Predić Joksić poslala je 360 dolara.

Živi od pomoći dobrih ljudi: Marija Mara Milanović

Slobodan Nedeljković iz Sidneja obradovao je Atifu Ljajić i njenu ćerku Alina sa 400 dolara, dok je 300 dolara uputio bolesnoj Jeleni Čolić iz Topole.

Porodica Jokić iz Sidneja šalje 2.210 dolara Narodnoj kuhinji “Majka devet Jugovića”, dok Mirjana Mali bolesnoj Moniki Terzić iz Beograda i njenoj majci Ljiljani daruje 500 dolara.

Anonimna porodica iz Sidneja odlučila je da obraduje familiju Ničić Virijević sa 500 dolara.

Takođe anonimna familija iz Sidneja slabovidom Milanu Kojičiću iz Beograda šalje 500 dolara.

Plemenita Vesna Knežević odlučila je da daruje siromašnu porodicu Kostadinović iz Banjaluke sa 500 dolara.

Velikodušna Rajka Tarlać šalje Snježani Đurović Plavšić 400 dolara, Milanu Kojičiću 400 dolara, a odlučila je da daruje i Kostadinoviće iz Banjaluke sa 400 dolara.

Vredni reporteri “Vesti” će u narednim danima proslediti donacije i o tome opširnije pisati u narednim brojevima.

Plemenitost

Dobročinitelj O. V. iz dalekog Sidneja posalo je kao i uvek do sada 480 dolara za četiri đaka iz gimnazije u Orahovcu, dok od sada stipendiju umesto Stefana Pendića, koji je završio školu prima Katarina Sinadinović u iznosu od 120 dolara svakog meseca. Njena majka iz Zubinog Potoka se zahvaljuje plemenitom čoveku, što je izabrao njenu ćerku i odlučio da joj pomogne.