Vesti
MARLjIV ĐAK: Stefan Pendić

Kao i svakog meseca naši donatori iz Australije obraduju bolesne i siromašne u otadžbini i pošalju im vredne priloge koji im život znače.

Ovoga meseca plemeniti Slobodan Nedeljković odlučio je da pošalje 400 dolara bolesnom Milanu Rabrenoviću. Siromašnoj porodici Tomović iz Raške oblasti darivao je 300 dolara.

Marija Mara Milanović već po ustaljenom redu dobija stipendiju od Marka iz Sidneja u iznosu od 200 dolara.

Velikodušna porodica Tešić iz Melburna odlučila je da obraduje studenta Nikolu Matkovića iz zabitog sela Vučinići i da mu daruje 100 dolara.

Donatorka zlatnog srca Anđelka Đurović iz Melburna poslala je pomoć od 250 dolara samohranoj majci Vuki Barbu, koja se stara o troje deca. Ova nesebična majka iz sela Mramorak kod Kovina izdržava troje mališana, od kojih je dečak Sava bolestan i stalno zahteva lekarsku negu.

Ona je darivala i bolesnu majku Svjetlanu Kljajić iz okoline Kozarske Dubice i poslala joj 250 dolara.

Mirjana Mali nesebično pomaže Beograđanku Moniku Terzić, koja je teško bolesna, a živi sa majkom Ljiljanom i ćerkicom Helenom. Monika je dobila dar od 400 dolara.

HVALA NA DAROVIMA: Monika Terzić

Velika Rajka Tarlać obradovala je slabovidog Beograđanina Milana Kojičića sa 400 dolara, a ova nesebična donatorka zlatnog srca Milošu Jovanoviću je poslala 300 dolara.

Još 300 dolara ide u Laktaše u Republiku Srpsku bolesnoj Snježani Plavšić Đurović.

Tople reči podrške stižu iz daleke Australije, a štićenici se zahvaljuju i dobročiniteljima žele dobro zdravlje i sreću.

U narednim danima vredni reporteri “Vesti” će uručivati darove, o čemu ćemo opširnije pisati.

Beskrajno zahvalni

Plemeniti O. V. iz Sidneja godinama šalje vredne donacije za četvoro đaka orahovačke gimnazije koji su mu beskrajno zahvalni. Suma od 480 dolara deli se na četiri učenika koji zahvaljujući tome bezbrižnije uče, a i roditeljima je lakše. Oni uvek sa puno respekta pričaju o velikom dobrotvoru. On pomaže i đaka Stefana Pendića, koji svaki mesec dobije 370 dolara.