Foto: MN Press
Aleksandar Stanojević

Trener Partizana Aleksandar Stanojević održao je konferenciju za novinare uoči meča protiv Voždovca u Humskoj u subotu od 16 časova. Pre svojih očekivanja pred meč, iskoristio je priliku da čestita Marku Nikoliću na osvajanju Kupa Rusije.

– Pre nego što započnemo priču o Voždovcu, koristim priliku da čestitam Marku Nikoliću na izvanrednom uspehu, osvajanju Kupa Rusije. Reprezentuje našu zemlju i struku na pravi način i mi partizanovci smo srećni i ponosni zbog njega – počeo je Stanojević izlaganje pred sutrašnji meč.

– Meč sa Voždovcem nam dolazi posle jakog ritma treninga, u kome smo podigli intenzitet pripremajući se za finale Kupa. No, bez obzira, izlazimo sa najjačim sastavom u ovom momentu. Biće određenih rotacija, ali ne da bismo nešto remetili. Potpuno smo spremni, znamo da rival vodi borbu za opstanak, znamo i šta žele, mwdjutim, igramo na svom stadionu i imamo svoje dobro poznate ciljeve.

Kako cete iskoristiti preostala dva meča do finala Kupa, hoće li neko od aduta biti pošteđen napora?

– S obzirom na činjenicu da igramo na tri dana, biće određenih rotacija. Možda bude i debitanata, ali to zavisi od situacija na meču. Pomeren je i termin poslednjeg meča sa srede na utorak, što nam iskreno i ne odgovara, ali takav je plan.

Da li će Partizan tokom leta dovoditi igrače iz Superlige?

– Ima igrača svuda, ali ne bih sada da pričam o tome, jer ima dva meča do kraja. Radimo, skauting služba i ljudi iz kluba su već duboko u tome.

Jeste li razgovarali sa Bibrasom Nathom o trenutnoj situaciji u Izraelu?

– Juče smo njemu i Sumi čestitali praznik, ali o tamošnjoj situaciji nismo pričali, jer sam bio u Izraelu i tamo su te stvari skoro normalne. Ipak, kako je eskaliralo, pričaćemo danas sigurno na treningu.

Jesu li Suma i Marković dosegli nivo spreme da protiv Voždovca budu starteri?

– Videćemo, zavisi od njih najviše. Podigli su nivo treninga i biće u najužoj konkurenciji za tim, pa ćemo da vidimo koliko mogu da pomognu i nama i sebi.

Pratite li borbu za opstanak i s obzirom na činjenicu da je Voždovac u opasnoj zoni hoće li to dodatno motivisati vaš tim?

– Pratim, naravno. Što se Partizana tiće, sam dres kluba je dovoljan motiv, još igramo na svom stadionu, ne može niko da bude motivisaniji od nas.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here