I bez mene mogu do titule

0

Tri pobede i tri gola u prva tri kola šampionata Srbije za miran put u Tursku. Kapiten Crvene zvezde Nenad Milijaš u subotu uveče je poslednji put predvodio saigrače u crveno-belim dresovima, pošto će tokom ove nedelje obući dres turskog drugoligaša Manise, čiji je lider Nikola Mikić, još jedan bivši kapiten aktuelnog šampiona Srbije.
– Veoma mi je žao što Milijaš više neće biti igrač i kapiten Crvene zvezde. On mnogo znači za našu igru, ali i za psihičko stanje ekipe na terenu jer, kada izgubi igru, on je taj koji je predvodnički povuče i vrati na pravi kolosek. Drago mi je što smo slavili na njegovom oproštaju. Nisam oduševljen našom igrom kao što sam bio u prva dva kola, ali najbitnije je da smo pobedili. Borbenost je bila na nivou Crvene zvezde – rekao je trener beogradskih crveno-belih Nenad Lalatović posle utakmice u Novom Sadu.
Njegov tim je pobedom nad Vojvodinom (1:0) zadržao maksimalan učinak u šampionatu Srbije, odbrana još nije savladana u takmičarskim utakmicama ove sezone, ali je, ipak, glavni utisak prošlog vikenda u Crvenoj zvezdi odlazak kapitena. Bilo je uspona i padova u njegovom drugom "mandatu" na "Marakani", ali je uspeo u onome zbog čega se vratio iz Vulverhemptona tokom leta 2012. godine – upisao je svoju treću titulu prvaka naše zemlje i sa saigračima prekinuo niz Partizana dug šest sezona. Uz to, Milijaš od ranije, iz perioda kada je iz Zemuna stigao na "Marakanu", ima osvojena i dva nacionalna kupa.
Na kraju, na mestu na kojem je njegov tim završio prošlu, šampionsku sezonu (tada je bilo 3:3), u Novom Sadu, sada je stavio tačku na drugi boravak u Crvenoj zvezdi i završio na rukama saigrača, uz ovacije navijača.
– Ti trenuci su bili veoma emotivni za mene. Mnogo mi je teško jer, kada sam dolazio, kada sam se vratio u Zvezdu, cilj mi je bio da osvojim titulu i da doživim ovo što mi se sada desilo. Srećan sam zbog pobede koja nam mnogo znači, u utakmici protiv jakog rivala. Idemo dalje. Ubeđen sam da moji saigrači mogu i bez mene da ponove uspeh iz prethodne sezone. Sada su registrovana i pojačanja, bolja je situacija. Verujem u ovu ekipu – istakao je Milijaš.

 

Rakiću nagnječeni ligamenti ramena
Jedini strelac u derbiju u Novom Sadu, u 16. minutu, Đorđe Rakić, morao je već u 35. da napusti teren zbog povrede. A, "zaradio" je već u uvodnim minutima, pošto se dva puta našao na zemlji posle duela sa protivničkim igračima. Ipak, ostao je u igri, dao gol, a onda zbog bolova zatražio izmenu. Ispostavilo se da je reč o nagnječenju ligamenata ramena, a prema prvim procenama nije reč o ozbiljnoj povredi, ali će sve biti jasnije posle detaljnih lekarskih pregleda u ponedeljak.
Pored gola u Novom Sadu, Rakić je ove sezone zatresao mrežu i Jagodine, u drugom kolu na "Marakani".

 

 

Marić: Bez mirnoće u završnici
Trener Vojvodine Zoran Marić je zadovoljan onim što su prikazali njegovi izabranici.
– Šteta što nije viđen još neki gol na ovoj utakmici, koja je bila visokog ritma, kakve se retko viđaju na našim terenima. Nedostajala nam je mirnoća u završnici, u poslednjih tridesetak metara od mreže Crvene zvezde. Bez obzira na poraz, moji igrači zaslužuju čestitke za ono što su prikazali, za trčanje i za borbenost, a jedinu zamerku mogu da im uputim za bojažljivost na početku utakmice. Zaigrali smo kako treba tek posle primljenog gola – rekao je Marić.

 

 

"Delije" vređale Karadžića
Ni derbi u Novom Sadu nije protekao bez vreda navijača Crvene zvezde na račun predsednika FS Srbije. "Delije" su se, ustaljenom retorikom, obraćale Tomislavu Karadžiću.
U isto vreme su razvile i još jedan transparent sa zahtevom za uvođenje "Kalčopolija" u srpski fudbal.

 

 

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here