EPA-EFE/MAXIM SHIPENKOV

Drugi optuženi za napad na tržni centar “Krokus siti” u Moskvi Saidakrami Račabalizoda priznao je krivicu. Račabalizoda je priznao krivicu, rečeno je agenciji RIA Novosti u Basmanskom sudu u Moskvi.

Optuženi je državljanin Tadžikistana. Na ročištu je sa sudijom komunicirao preko prevodioca. Račabalisoda je rekao da je rođen 1994. godine i da ima četvoro dece.

Naveo je i da je prijavljen u Rusiji, ali da se ne seća gde. Basmanski sud u Moskvi primio je zahtev za izricanje pritvora i trećoj osobi optuženoj za teroristički napad na tržni centar “Krokus siti”, Šamsidinu Fariduniju, saopštila je pres-služba suda. Sud je dobio zahtev istrage da se u vezi sa Faridunijem Šamsidinom odabere preventivna mera u vidu pritvora.

Tužilaštvo je tražilo i da se i četvrtoj osobi koja je u invalidskim kolicima dovedena u sud izrekne pritvor. Sud je primio zahtev istrage za određivanje preventivne mere u vidu pritvora u odnosu na Fajzova Muhamedsobira Zokirhonoviča. Fajzov Muhamedsobir Zokirhonovič je rođen u Tadžikistanu 2004. ima srednje obrazovanje , a radio je kao frizer u berbernici u Ivanovu, 250 kilometara severoistočno od Moskve.

Prethodno je Dalerjon Mirzoev, takođe Tadžikistanac, optužen za teroristički napad na tržni centar “Krokus siti” u Moskvi u potpunosti priznao krivicu, saopštio je sud u Moskvi. Mirzoevu je određen pritvor do 22. maja, preneo je RT. On ima 32 godine, oženjen je i ima četvoro dece.

Teroristički napad dogodio se u petak u tržnom centru “Krokus siti” u Moskvi, a odgovornost za napad preuzela je Islamska država.

2 COMMENTS

  1. …jos da “Islamska drzava” objavi ko je sve to organizovao, gdje su obucavani i cime ucijenjeni izvrsioci i ko je i zasto sve to platio pa da i njima i medijima “preuzimanje odgovornosti” uzmemo zaozbiljno…lakrdija

  2. A kad ce ruska obavestajna sluzba da prizna krivicu? 350.000 zaposlenih se bavi Putinovim politickim protivnicima, majkama palih boraca u Ukrajini, deci koja crta postere protiv rata ( otac ruske devojcice koja je nacrtala poster protiv rata dobio 7 godina zatvora) ljudima koji cvece ostavljaju na trotoarima i pokazuju postovanje prema ubijenom Navalnom, bave se Nadazdinom, uglavnom – pored nosa im setaju u centru Moskve teroristi Isis-K ……Putin nije verovao obavestenjima i informacijama da ce ovaj gnusni teroristicki cin da se desi… i kad ce on da prizna svoju krivicu i klekne ispred napacenog ruskog coveka? 25 godina na celu Rusije…i? Zive li Rusi bolje ? Imaju li medijske i ostale slobode? Zasto je na stotine ‘iljada Rusa u izbeglistvu..? Sta radi ruska omladina od Alma Ate do Novog Sada? Zasto beze od ovog neprikosnovenog vladara i njegovih do jucer “specijalnih akcija” koje se najzad zovu rat!

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here