I Monpelje iskoristio raštimovanost Pari Sen Žermena

0
EPA/GUILLAUME HORCAJUELO
Le Talek u skoku ispred gola Pari Sen Žermena

U pretposlednjoj utakmici 34. kola francuskog prvenstva novi-stari prvak pretrpeo još jedan neuspeh.

Tim čije su ambicije ponovo bile tolike da se nadao da će večeras ili sutra uveče da igra u polufinalu Lige šampiona mogao je, pošto je u vodećem klupskom takmičenju evropskog fudbala ispao u osmini finala, da ispuni obavezu u domaćoj ligi. Pari Sen Žermen je u velikoj krizi u finišu sezone, a to je potvrđeno i u duelu s Monpeljeom.

Pretrpeo je i treći uzastopni poraz u gostima u šampionatu, što mu se nije desilo još od januara 2010, kada ih je imao i četiri uzastopce. Neuspesi se nisu odrazili na njegovo ligaško stanje jer je titulu šampiona obezbedio još poodavno.

Prva dva pogotka na meču bili su autogolovi, prvi u mreži domaćina, a drugi u mreži gosta, pošto je pogrešio Kimpembe. Pari Sen Žermen je poveo preko Argentinca Di Marije u 62. minutu, ali je u 80. i 85. primio još dva gola za konačnih 3:2.

Za Monpelje je celu utakmicu odigrao nekadašnja Zvezdina uzdanica Le Talek, a bivši Partizanov napadač Petar Škuletić i bivši vezista “crveno-belih” Mihillo Ristić su je otpratili s klupe za rezerviste.

U poslednjoj utakmici kola Ren, koji je onomad na penale savladao “svece” u finalu nacionalnog kupa, osvojivši trofej posle 48 godina, dočekuje u sredu Monako, kojem gori pod nogama.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here