Vesti
Plaže i bazeni za uživanje

Ostrvo Hamilton je jedno od najpopularnijih odmarališta u Australiji, veoma cenjena destinacija među Srbima Australije, kao i ostalim domaćim/inostranim turistima.

Pripada Kvinslendu i udaljeno je od Brizbejna oko 880 kilometara. Inače se nalazi u vlasništvu poznate australijske porodice Otli.

Hamilton je najveće u grupi ostrva Vitsandej i jedino na Velikom koralnom grebenu koje ima komercijalni aerodrom s direktnim letovima iz Sidneja, Melburna, Brizbejna i Kejnsa.

Opslužuje ga i nekoliko trajekata, što ga čini veoma pogodnim za putovanje tokom cele godine, posebno za porodice s malom decom.

Sa ovog ostrva brodom može da se ode do poznate plaže Vajtheven, kao i do svetski poznatog Velikog koralnog grebena.

Na ostrvu se nalaze hoteli, barovi, restorani, prodavnice, saloni, banka, pošta, sale za venčanja, golf klub, privatna marina, medicinski centar, nekoliko savremeno uređenih bazena (čak i sa toplom vodom).

Gostima su na raspolaganju brojne aktivnosti i ugodnosti. Turisti i stanovnici mogu da koriste besplatan autobuski prevoz ili električne automobile, koji se iznajmljuju na aerodromu.

Smeštaj se kreće od izuzetno luksuznih porodičnih hotelskih soba sa velikim balkonima i pogledima na plažu, roštiljem, kuhinjom, spavaćim sobama i duplim kupatilima, preko vila, apartmana, kuća za odmor, pa do običnih hotelskih soba.

Posebno su privlačne staze za pešačenje koje se nalaze po okolnim brdima, odakle se rado posmatra zalazak sunca.

Sa Pasaž pika pruža se fantastičan pogled na Vajtsandez ostrva. To je jedna od zahtevnijih šetnji, jer da bi se stiglo do vrha potrebno je savladati desetine stepenice. Zato je preporuka da uz sebe uvek imate flašicu s vodom.

Na ostrvu, Velikom koralnom grebenu i na Vajtheven plažu često mogu da se sretnu Srbi. Stariji, međusobno, uglavnom pričaju srpski i uvek su voljni za razgovor. Zbog svih pogodnosti, mnogi od njih dolaze iz godinu u godinu na odmor i izuzetno su zadovoljni.

Zadovoljna Dijana

Učiteljicu Dijanu Knežević smo sreli upravo na Pasaž piku.

– Ovo je prvi put da boravim na ostrvu Hamilton. Izuzetno sam zadovoljna i svakako ću ponovo doći – kaže nam ona, dodajući da svakako želi da vidi Veliki koralni greben i Vajtheven plažu.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here