EPA/Mikhael Klimentyev
Vladimir Putin

Ruski predsednik Vladimir Putin, iako još nije prisustvovao odavanju počasti žrtvama napada u blizini Moskve, niti posetio njihove porodice ili ranjene, oseća bol, saopštio je Kremlj. 

– Šef države je lično veoma zabrinut zbog ovakvih tragedija. Verujte mi, iako ne vidite suze na njegovom licu, to ne znači da ne pati – rekao je njegov portparol Dmitrij Peskov.

– Malo je verovatno da neko zna i razume kroz šta on prolazi, što uključuje i vas i mene –  dodao je Peskov.

Naoružani ljudi upali su 22. marta u Crocus Citi Hall, veliku koncertnu dvoranu u blizini Moskve. Pucali su u masu i zapalili zgradu.

Prema poslednjim podacima ruskih spasilaca, najmanje 144 osobe su poginule, a 551 povređena.

Džihadistička grupa Islamska država preuzela je odgovornost za najsmrtonosniji napad u Rusiji u poslednjih 20 godina.

Ruski predsednik se obratio javnosti dan nakon tragedije. Kremlj je u četvrtak jasno stavio do znanja da Putin ne namerava da se odmah sastane sa porodicama žrtava, niti da ide na mesto tragedije.

Zapadne diplomate, uglavnom američke i evropske, ali i iz afričkih i latinoameričkih zemalja su ispred koncertne dvorane položile cveće i odale poštu minutom ćutanja.

U saopštenju ruskog ministarstva spoljnih poslova navodi se da su učestvovali rukovodioci i osoblje više od 130 diplomatskih misija.

1 COMMENT

  1. HAHAHAHAHAHAAHAHAHA…SRBIJA POLAKO ALI SIGURNO IDE U EU! ŽIVELA EVROPA! ŽIVELA AMERIKA! ŽIVELA SRBIJA, EVROPSKA NATO SRBIJA, ŽIVELA EVROPSKA UNIJA SA SRBIJOM U NJOJ. EVROPSKA NATO SRBIJA, KONAČNO SVOJA NA SVOME MEĐU SVOJIMA. ONI KOJI NE VOLE ZAPAD TREBA DA BOJKOTUJU ISTI, TAKO ŠTO ĆE ISTOK PODRŽATI MENJAJUĆI EVRE I DOLARE U RUBLJE I JUANE I TRAŽITI POSAO U rUSIJI I kINI I NARAVNO SEVERNOJ KOREJI. A I SVE OSTALO LOŠE ZAPADNO, MENJATI ZA BOLJE ISTOČNO. I SRBIJI JE NAJBOLJE DA PREĐE NA EVRO. ŠTO ĆE SE U BUDUNOSTI SIGURNO I DOGODITI.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here