EPA/Georgi Licovski

Predsednik Upravnog odbora Američke privredne komore na Kosovu Iljir Ibrahimi, govoreći o promenama koje su se dogodile na političkoj sceni nakon izbora 6. oktobra, prokomentarisao je koaliciju DSK-PS, prenosi Kljan Kosova.

– Ne bi trebalo da govorimo s predrasudama, jer kada su političke stranke u opoziciji njihov jezik i stavovi su stroži. U trenutku kada dođu na vlast i preuzmu državnu odgovornost, tada svaka politička stranka, bilo leva ili desna, dolazi u središte, jer je to jedini način da upravljaju demokratijom. To vidimo i u američkim i evropskim demokratskim zemljama – naveo je Ibrahimi.

– Počeli smo da vidimo umerenost Aljbina Kurtija u njegovim stavovima i ta umerenost će se nastaviti, jer je drugačije biti vođa opozicije a drugačije je biti na vlasti – ukazao je predsednik UO Američke privredne komore na Kosovu.

“Kosovo ne traži pomoć, već saradnju”

– Upravo smo se vratili iz posete SAD gde smo imali mnogo različitih sastanaka u Kongresu, Senatu i Stejt departmentu – istakao je on i dodao da su SAD kao čuvari Kosova zainteresovane da znaju šta se dešava na Kosovu i njihovo prvo pitanje bilo je “Šta očekujete od izbora”, naglasio je Ibrahimi.

Ibrahimi je rekao da iz  diskursa američkih kongresmena i senatora vidi se da Kosovo više nije prioritet SAD kao nekada.

– Kosovo nije na vrhu američke liste prioriteta kao nekada. Ono što smo videli jeste da postoje kongresmeni i senatori koji su bili poznatiji po pitanju Kosova i znaju detalje od NATO intervencije pa do sada na kosovskom razvoju – rekao je on.

– Ali, mnogi kongresmeni koje smo sreli nisu tako upućeni. Naša misija bila je da informišemo američke kongresmene i senatore da je Kosovo postiglo napredak i da je napredovalo i u pogledu demokratije i ekonomije. Kosovo nije zemlja koja traži pomoć, već zemlja koja traži saradnju – zaključio je Ibrahimi.

3 COMMENTS

  1. Kosovo pod jedan nije zemlja. A saradnju ili cak i podrsku moze da ostvaruje kao regija. Taman toliko.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here