EPA

Albanski ministar za dijasporu Pandeli Majko ideju o nacionalnom ujedinjenju Kosova i Albanije smatra zastrarelom i poručuje Aljbinu Kurtiju da mora da je odbaci, jer to može ugroziti međunarodni subjektivitet Kosova.

Majko dodaje da Kurti ne treba da se bavi i komentariše ideju o nacionalnom ujedinjenju, već da mora da se fokusira na razvoj i napredak Kosova.

– Mislim da je Kurti ima samo jedan prioritet, da vodi Kosovo kao državnik i premijer. Nema potrebe da govori o idejama koje su postojale u prošlom veku. Ja sam lično govorio o nacionalnom ujedinjenju osamdesetih i devedesetih godina, ali mislim da bi sada rasprave o tome samo stvorile probleme međunarodnom statusu i stabilnosti Kosova. Govorim o aktima koji garantuju prisustvo NATO na Kosovu i Ahtisarijevom planu – rekao je bivši premijer Albanije.

Albanski ministar za dijasporu pozvao je Aljbina Kurtija da se usredsredi na jačanje Kosova i da ne podstiče otvaranje diskusija o ujedinjenju, jer će to negativno uticati na nova međunarodna priznanja.

– Treba završiti sa takvim pričama. Samoopredeljenje i njegov lider treba da misle samo na jedan prioritet, a to je upravljanje Kosovom – zaključio je Majko.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here