pixabay.com

Viši oficir IDF-a izjavio je da će izraelska vojska odgovoriti na svaki pokušaj da im se nanese šteta tokom primirja, dok se vojska priprema za nastavak borbi.

– Svako ko bude predstavljao pretnju našim snagama biće pogođen. Bezbednost naših snaga je prioritet, tako smo se ponašali i tako ćemo se ponašati i dalje – rekao je neimenovani oficir, preneo je “Tajms of Izrael”.

On je istakao da su kopnena ofanziva i operativna postignuća izvršili pritisak na Hamas i njegovo rukovodstvo i poslužili kao neophodno oruđe za stvaranje uslova za sprovođenje plana za vraćanje nekih od talaca.

– Većinu vremena ćemo iskoristiti za spremnost i planiranje zadataka koji se od nas očekuju odmah po okončanju primirja. Spremamo se da nastavimo sa napadima svom snagom odmah po okončanju primirja – dodao je neimenovani oficir.

IDF je obećao da će sprečiti Palestince da se vrate na sever Gaze i već je sprečio neke koji su to pokušali.

Komandant Južne komande IDF, general-major Jaron Finkelman boravio je juče u severnom delu Pojasa Gaze sa trupama kako bi procenio raspored snaga na linijama prekida vatre i odobrio operativne planove.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here