youtube/printscreen
Igor Jurić

Igor Jurić, osnivač “Fondacije Tijana Jurić”, govoreći o slučaju Miroslava Aleksića, uz ogradu da ne govori o njemu jer mu krivica nije dokazana, izjavio je da su takvi seksualni zlostavljači opasniji od onog koji je ubio njegovu ćerku.

Podsetimo, Tijanu je u julu 2014. godine ubio Dragan Đurić, mesar iz Beograda, koji je kasnije osuđen na 40 godina zatvora za pokušaj silovanja i ubistvo.

Povlačeći paralelu, Jurić je u emisiji “Upitnik” na RTS rekao:

“Čovek koji je ubio naše dete nije dovoljno inteligentan i moćan da može da manipuliše detetom i zato ju je ubio, dok ovi uticajniji seksualni zlostavljači to mogu. U tome je razlika. Meni su ovakvi ljudi mnogo opasniji nego onaj koji je ubio naše dete”.

Sa Jurićem se složila psiholog Tanja Ignjatović i dodala:

“Takvi su psihološki ubili desetine”.

Gost emisije bila je i Ivana Josifović, sudija Višeg suda, koja se zapitala zašto su devojke ćutale tolike godine i zašto društvo nije reagovalo na snimke Aleksićevih časova iz 90-ih godina.

Tanja Ignjatović je pokušala da odgovori:

“Deca ne mogu da primete sve nedozvoljene seksualne radnje koje zlostavljačima predstavljaju pripremu za bludnu radnju. Tom pripremom oni zbunjuju decu”.

Jurić je, govoreći o jednom aktivnom slučaju, takođe objasnio sa kakvim se problemima suočavaju zlostavljana deca.

“Kada sam ga pitao koliko je to bolelo na skali od 1 do 10, odgovorio je 30. To dete je inteligentno, a otkrilo nam je da mu je najveći strah bilo da ga porodica ne odbaci. Bilo je izmanipulisano”, rekao je Jurić.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here