Tanjug/AP
Nikola Jokić

Nikola Jokić zabeležio je drugi tripl-dabl u noći između ponedeljka i utorka, a Nagetsi četvrtu uzastopnu pobedu od starta sezone.

Pred šampionima u Koloradu pale su i borbene komšije iz Solt Lejk Sitija: Denver Nagets – Juta Džez 110:102, uz 27 poena, 11 asistencija i deset skokova najboljeg igrača Zapadne konferencije u prvoj takmičarskoj nedelji.

U drugu, MVP finala plej-ofa ušao je još jače 107. tripl-dablom u karijeri čime se izjednačio na večnoj listi sa dvojicom velikana, Lebronom Džejmsom i Džejsonom Kidom.

– To govori o njegovoj veličini, o njegovoj konzistentnosti, on iz večeri u veče igra ovu igru na ekstremno visokom nivou – rekao je trener Nagetsa Majkl Maloun.

– Ako se u nečemu mogu uporediti Lebron i Nikola, to je njihov talenat da sve oko sebe učine boljim. To, za mene, definiše veličinu jednog sportiste – dodao je trener jednog od dva neporažena tima na Zapadu.

Džamal Marej ubacio je 18 poena uz 14 asistncija, a Aron Gordon 21 uglavnom kidajući obruč u rasprodatoj „Bol areni“, koja se nada da će sezona 2023/24 doneti najbolji start u istoriji Nagetsa. Trenutno, to je skor 8-0 iz sezone 1976/77.

Denver je protiv Jute imao 32 asistencije, dve manje nego protiv Oklahoma Siti Tandera.

– Mislim da ko god od nas izađe na teren u glavi mu je: “Oh, ovi momci dodaju loptu, dodaću i ja takođe” – rekao je Jokić, koji je u prvom poluvremenu poveo Nagetse do 17 poena prednosti.

Predvođeni Laurijem Markanenom (27 poena, 14 skokova) i Vokerom Keslerom (22 poena, 12 skokova), „džezeri“ su u jednom trenutku prišli na 85:80, ali ne i bliže od toga. Maloun je pozvao tajm-aut i inicirao seriju Denvera od 6:0 posle koje gosti više nisu imali snage za novi „kambek“.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here